POČINJE ISTRAVAGANZA

Boškarin, pašta, tartufi i sirevi, u Zagrebu počinje festival istarske kuhinje, zvuči baš dobro

 Berislava Picek/Cropix
Imamo odlične vijesti za ljubitelje istarske kuhinje, u Zagrebu se od 16. do 19. svibnja gušta u omiljenim specijalitetima

Nakon Asian Street Food Festivala koji je nedavno završio, na istoj adresi, na zagrebačkom Strossmayerovom trgu, od 16. do 19. svibnja održavat će se Istravaganza Food Festival. Kako najavljuju organizatori, cijela stvar trajat će četiri dana, a cilj je pokazati zašto se Istra smatra gastronomskim rajem.

Posjetitelji će u četiri dana moći isprobati jela od boškarina, različite pašte, delikatese s tartufima, degustirati sireve i vina, a nudit će se i klasična jela specifična za street food festivale, poput primjerice burgera s pomakom.

Također, svakog dana, od četvrtka do nedjelje, na festivalu će gostovati jedan poznati hrvatski chef koji će za posjetitelje pripremati hranu. U četvrtak to će biti Branko Ognjenović, u petak Stipan Iličić, chef restorana Balon, u petak Marko Grgošić iz River Puba, a u subotu Mario Mandarić iz zagrebačkog Noela.

Ulaz na festival bit će besplatan, a program će trajati svakoga dana od 11 sati do ponoći. Više informacija potražite na službenoj stranici i na društvenim mrežama - Facebook stranici i Instagram profilu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 10:00