ANTE CIZMIC Cropix
‘PRAVO PLAVO SRCE‘

Novi miljenik navijača zbog Dinama odbio milijune eura! ‘Znate što mi je rekao? Super, ali ne idem...‘

Sjajni napadač autor je već desetog gola za plavu momčad ove sezone
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 23. travanj 2024. 08:48

Ovo je priča o Sandru Kulenoviću, makar je više priča o - dinamovštini! O ljubavi prema Dinamu i plavoj boji, onom pravom “purgeraju”. Ako je netko slučajno nešto propustio, makar sumnjamo, Kulenović je uz Ivana Nevistića bio heroj Dinamove nedjeljne pobjede nad Lokomotivom u Kranjčevićevoj, toliko važne, one koja je Jakirovićeve dečke ostavila u utrci za naslovom prvaka. Volej nakon asistencije glavom Maximea Bernauera nije mogao uhvatiti niti odlični Nikola Čavlina...

Tribine su skandirale “Kule, Kule...” Znate, rijetka je to pojava kad se radi o Dinamovim navijačima, rijetki dečki u plavom dresu su doživjeli da se s tribina skandira njihovo ime ili nadimak. Sandro Kulenović je to doživio. I, definitivno možemo kazati, ako je itko to zaslužio, onda je to on.

Rijetki vjerovali

Dinamov Kule, jedinica za mjeru ljubavi prema modrom klubu...

- A ja budala što sam ga vratio... To vam je tako, uvijek sam vjerovao u njega, čak sam ga htio dovesti u neke klubove koje sam prije vodio. Pošten i karakteran dečko, sad mu se sve vratilo, presretan sam zbog njega.

To je nakon pobjede nad Lokosima kazao trener modre momčadi Sergej Jakirović. Da, Jakirović je zaslužan što je Kulenović u Dinamu, u rujnu prošle godine bio je jasan....

- Želim da se Kulenović vrati iz Lokomotive!

image
DARKO TOMAS Cropix

Bilo je to vrijeme cajtnota za Modre kad su napadači u pitanju. Znalo se da je Josip Drmić na odlasku, nešto se čačkalo oko Miereza, makar je to bila nemoguća misija. Dinamu je svakako trebao napadač, Jakirović je vjerovao da je baš on taj i to u doba kad su rijetki u Maksimiru vjerovali u njega. Kao, uostalom, i prije toga. I, kaže Jakirović, “sad mu se sve vratilo”.

Jest, vratilo se Kulenoviću, ali vratilo se i Jakiroviću. Imao je vjeru. A kako se vratilo Jakiroviću? Pa, Kulenović mu je donosio bodove koji se sad u ovoj mrtvoj trci s Rijekom pokazuju kao presudni. Donio je osim protiv Lokosa i tri boda protiv Rudeša, jednom je spriječio poraz Dinama protiv Osijeka golom u sudačkoj nadoknadi, to je još jedan bod, a zabio je i Gorici u pretprošlom kolu. I, naravno, svojim golom na Poljudu donio je Dinamu u polufinalnom srazu s Hajdukom finale Hrvatskog nogometnog kupa.

- Ove dvije pobjede u Splitu u samo nekoliko dana iznimno nam puno znače jer ostvarili smo ih u finišu sezone, kad se sve lomi, kad je sve najteže. Međutim, ništa nam to na kraju neće značiti ako ne osvojimo prvenstvo i Kup. Do kraja sezone u ovim preostalim utakmicama moramo stisnuti gas do daske, pobjeđivati. Moramo nastaviti u ovom pobjedničkom ritmu i uzeti oba trofeja. Vjerujem li da će na koncu Dinamo uzeti duplu krunu? Naravno, to niste trebali niti pitati! Vjerujem da će oba hrvatska trofeja završiti u Maksimiru! - rekao nam je Kulenović nakon poljudskih izazova.

Eto, ništa ne može zaustaviti Kulenovića. I nije to patetika, vjerujte, nosi ga bezgranična ljubav prema modrom dresu.

- Imamo ponudu Nottingham Foresta!

Uvijek u kontaktu

To mu je kazao njegov menadžer Branko Hucika nakon što mu je svojevremeno istekla posudba koju je odradio u Rijeci.

- Nije samo taj Nottingham Forest. Bio je prije toga u igri i Burnley. Dva puta mogao je otići u Englesku, trebao je samo njegov pristanak i transferi bi bili dogovoreni. Znate što mi je rekao? Super, ali ne idem, želim se dokazati u Dinamu, želim pokazati da sam igrač za Dinamo! Što da vam velim? Neće čovjek, samo mu je Dinamo u glavi... - kazao nam je u ponedjeljak Hucika.

Dodao je onda i ovo...

- Imali smo prošlog ljeta i mogućnost odlaska u Njemačku. Opet sam dobio isti odgovor. “Sve super”, kaže on, “ali znam da ću se vratiti u Dinamo, tu želim igrati”. I eto, evo ga u Dinamu, zabija. Pričekajmo kraj sezone, pa ćemo vidjeti koliko će svaki njegov gol značiti. Možda neće značiti ništa ako Dinamo ne osvoji naslov ili Kup, a možda će značiti - sve. Pa, Kule je zabio sve bitne golove!

image
VOJKO BASIC Cropix

Priča nam Hucika kako obično u Dinamu traže napadača koji će po sezoni zabiti 15 golova.

- Sandro je na posudbama u Rijeci i Lokomotivi zabijao desetak u minutaži kakvu je imao. Uz Petkovića, u ovom sustavu kakav sad forsira Jakirović, može sigurno isporučiti 15 golova. A ovaj sustav u paru s Kulenovićem odgovara i Petkoviću.

Hucika će zaključiti...

- On je onaj istinski dinamovac, pravo plavo srce. Kad je bio u Legiji, Juventusu, Rijeci, Lokomotivi, uvijek ga je na dnevnoj bazi zanimalo što se događa u Dinamu, uvijek je bio u kontaktu s Maksimirom. On jednostavno živi Dinamo. Njegov brat Tin je bio kapetan Dinamove selekcije U-19, sad igra u Sesvetama. Kulenovići su baš prava obitelj Dinama.

Velika pozornica

Sandro Kulenović je izašao iz sjene na veliku pozornicu. I eto opet, kad to pišemo, nismo sigurni hoće li možda ponovno sjesti na klupu za pričuve. Jer, takav je uglavnom bio njegov život u plavom klubu. Kad je, recimo, odlazio u Legiju, bilo mu je teško, ali nije se vidio. Ili, još bolje, nisu ga vidjeli. I onda još nekoliko puta tako. I tko zna hoće li ga vidjeti kao prvog napadača ako na ljeto ode Bruno Petković. U tom slučaju, u to smo gotovo sigurni, Modri će opet tražiti napadača, pojačanje.

Kad je Jakirović vraćao Kulenovića u rujnu, on nije dolazio kao pojačanje, bio je toga i sam svjestan. A s vremenom je postao pojačanje. Najveće od svih koji su došli u plavi dom.

Oči su mu se napunile suzama kad je čuo da se vraća u Dinamo

Lokomotivin trener Silvijo Čabraja prvi je u rujnu na treningu Lokomotive kazao Sandru Kulenoviću da se vraća u Dinamo.

- Kad sam mu to kazao, oči su mu se napunile suzama. Ne mogu vam opisati kakva su to emocije progovorile iz njega. Međutim, ne mogu kazati da su me njegove suze iznenadile jer on je zagrebački dečko koji živi za Dinamo. Zaželio sam mu svu sreću u Maksimiru, kazao sam mu da bi mi bilo jako drago da dobije minutažu, da igra. Na kraju je sve to ostvario. U ovom drugom dijelu proljetnog dijela prvenstva postao je bitna karika Dinama. Velike probleme radio nam je u nedjelju. Ja bih više volio da sam ga imao u momčadi, da je Dinamu radio probleme. Definitivno, Dinamo je u Kulenoviću dobio igrača koji živi za klub - kazao nam je Čabraja. (do)

KULENOVIĆEVI KLUBOVI

2008. - 2016. Dinamo Zagreb

2016. - 2018. Legia Varšava

2017. - 2018. Juventus (posudba)

2018. - 2019.Legia Varšava

2019. - danas Dinamo Zagreb

2020. - 2021. Rijeka (posudba)

2021. - 2023. Lokomotiva (posudba)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 08:50