DAMIR KRAJAC Cropix
ŽIVIO U ZABLUDI

Sopić u čudu nakon što je saznao informaciju: ‘Kad igra Dinamo? Sad ne znam je li se nekaj mijenjalo. Ne znam‘

Željko Sopić pred nedjeljno gostovanje u Opus Areni promišlja i o uzvratu finala Kupa
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 17. svibanj 2024. 17:08

Riječanima je ostala samo jedna bitna utakmica do kraja sezone, uzvrat finala Kupa s Dinamom u srijedu, ali prije toga u nedjelju gostuju u Opus Areni. Trener Željko Sopić ponovno će odmoriti neke igrače, ima i ozlijeđenih. Iako je jasno da žele prekinuti niz od tri prvenstvena poraza, prioritet je ipak Kup.

No, Željko Sopić dokazao je na press-konferenciji do koje mjere vodi brigu samo o svojoj ekipi, a ne o Dinamu. Ispostavilo se da živi u zabludi misleći da i Modri igraju u nedjelju te da će imati jednako vremena za oporavak i odmor prije Kupa kao i oni. Međutim, Dinamo u Koprivnici gostuje u subotu u 19.10 i ima dan više na raspolaganju.

Na pitanje novinara o tome kako igraju u nedjelju kasno navečer te potom imaju dug put, a Dinamo igra u subotu, te koliko je to važno uoči finala Kupa, reagirao je u svojem stilu:

- Pa ja imam informaciju da Dinamo igra u nedjelju. Mislim... Sad ne znam je li se nekaj mijenjalo. Ne znam... Ne znam... Ne gledam nikad protivnika, tako da gledam samo svoju ekipu. Pa gledajte, igramo tad kad igramo, igrat će ti igrači koji će igrati. To je to u principu.

Međutim, Sopić je očito imao pogrešnu informaciju jer ništa se nije mijenjalo. Od starta je stajalo da Dinamo igra u subotu. U nastavku tog odgovora još je kazao:

- Spremit ćemo se maksimalno koliko možemo, oni koji su ozlijeđeni i roviti neće igrati. Svatko je imao pravo cijelu sezonu pripremati se za svoj rezultat, ja sam trener Rijeke i odlučujem tko će igrati, a tko ne. Isključivo ja.

S time se jasno referirao na Lokomotivu, kojoj je poručio kako nije njegova briga tko će izboriti Konferencijsku ligu. Lokosi se nadaju da Osijek neće pobijediti jer u borbi za četvrto mjesto trenutačno imaju jedan bod manje od Bijelo-plavih.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Sopić je osim toga rekao:

- U Osijeku nas očekuje zahtjevna utakmica. Oni imaju ambicije izaći u Europu, mi imamo ambicije napraviti pozitivan rezultat, tako ćemo se pripremiti. Zbrojit ćemo se i oduzeti u odnosu na prethodni susret s Dinamom i u kontekstu sljedećega te pokušati polučiti pozitivan rezultat.

Niko Galešić ima tri žuta kartona, a sve je više prijavljenih ozljeda.

- Selahi ima konfuzijsku rupturu koju je zadobio još protiv Varaždina, to se pogoršalo, do nedjelje neće biti u trenažnom procesu. Pjaca ima problema s koljenom, nadam se da su manji, vjerojatno ga neće biti za ovu utakmicu, iako nismo još odlučili - rekao je trener pa izdvojio:

- Na treningu u četvrtak dogodila se baš grozna ozljeda Danila Veige. Čekamo rezultate magnetske rezonance hoće li morati na operaciju ramena, ali za njega je sezona završila. Bez kontakta je pao na rame, ispostavilo se da ima dosta veliko oštećenje, to je za dva-tri mjeseca izbivanja iz natjecateljskog pogona.

O sastavu je dodao:

- Nakon subotnjeg treninga ćemo, u odnosu na stanje igrača, u dogovoru s fizioterapeutom i doktorom odlučiti s kime ćemo krenuti put Osijeka.

Osijek i Rijeka u prvom dijelu prvenstva odigrali su neodlučeno u Opus Areni, a momčad s Kvarnera dobila je oba susreta doma 2:1 i 3:0.

- Osijek je bio u dosta lošoj fazi, ali podignuli su se u zadnje vrijeme. Rezultat je jedino mjerilo jesu li u lošem ili dobrom trenutku. Po tome se ocjenjuje, a ne po umjetničkom dojmu. Moj prijatelj Zoran Zekić je svjestan svega toga, bori se s Lokomotivom za Europu, sada puno bolje izgledaju nego prije dva mjeseca. To je moj osobni dojam. Tablica nikad ne laže.

Koliko motiv može biti što Rijeka nije slavila pet i pol godina u Osijeku?

- U bilo kojoj utakmici, koju god igrate, najminimalniji motiv je da pružite sve od sebe i idete pobijediti. Bili smo jako blizu u onom susretu koji je završio 0:0, u principu podarili smo tada Osijeku taj bod. Vidjet ćemo, dat ćemo sve od sebe da se vratimo u Rijeku s pozitivnim rezultatom, ako Bog da s tri boda.

Drže li igrači i dalje natjecateljsku napetost? Jesu li nekima već glave u transferima?

- Ne znam što mojim igračima njihovi menadžeri pričaju, niti me zanima. Mogu pričati što god hoće, a ja ih sve mogu staviti na klupu. To je moje pravo, a pravo njihovih menadžera je da im pričaju što hoće. Gledajte, to vam je tako. Tako je u svakom prijelaznom roku. Ništa to nije novo. Sele se igrači svakih tri dana, amo-tamo, mediji pišu. Ponude? Da ih imamo, vjerojatno bismo ih prodali već prije šest mjeseci. Mislim da su maksimalno fokusirani na utakmicu u Osijeku, onda na finale Kupa i na Slaven Belupo. Nakon toga će imati zasluženi odmor. Ne bih ulazio u njihove glave, s njima razgovaram svakodnevno, dobivam povratne informacije i mislim da mi se čine normalnima.

Hoće li priključiti nekoga iz klupske škole da popuni kadar?

- Ovisno o tome kakav ćemo imati izbor. Ako će nam nedostajati igrača, uzet ćemo ih iz juniorskog pogona. Ne vidim razlog za velike zahvate, ali svakako ćemo nekima tipa Lovre Kitina i još nekima dati priliku. Sigurno će ići s nama na put.

Pretplatnici kluba imaju mogućnost kupiti ulaznice za uzvrat finala Kupa do subote u 13 sati, nakon toga kreće slobodna prodaja, ali samo za članove kluba. Prvo online, pa od ponedjeljka na blagajnama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 17:08