Cristiano Ronaldo

 FAYEZ NURELDINE Afp
ZANIMLJIV IZBOR

Postoje samo četiri genijalca u povijesti nogometa, a Cristiano to nije? Nogometna legenda sve objasnila

Slavni talijanski trener pričao je o najboljim nogometašima svih vremena
Piše: SNObjavljeno: 23. travanj 2024. 08:43

- Cristiano Ronaldo je veliki nogometaš, veliki strijelac, osvojio je puno naslova i Zlatnih lopti, ali on nije velik kao Lionel Messi. On je sjajan nogometaš, ali nije genijalac.

Tim je riječima legendarni talijanski trener Fabio Capello na dodjeli nagrada Laureus napravio razliku između dva nogometaša oko kojih već godinama traje debata tko je bolji.

Capello se prisjetio koliko je bio impresioniran Messijem kada ga je prvi put vidi 2005. dok je bio trener Juventusa. ‘Stara dama‘ je igrala utakmicu protiv Katalonaca, a Capello je bio šokiran.

- Vidio sam odmah koliko je dobar, a nakon 20-25 minuta sam prišao tadašnjem treneru Barcelone Franku Rijkaardu i pitao ga da mi posudi Messija tu sezonu. Bio je genijalac.

Titulu ‘novog Messija‘ nose mnogi mladi nogometaši koji su se pojavili nakon Argentinca. Sada je ta na leđima Laminea Yamala.

- Lamine je kvalitetan i jako zanimljiv, ali on neće biti genijalac. Messi, Pelé i Maradona su bili genijalci, Cristiano Ronaldo je bio jako blizu. Genijalcem bi se mogao nazvati i brazilski Ronaldo.

Dotaknuo se Capello još ponekog nogometaša.

- Ove sezone me je iznenadio Jude Bellingham. Nisam očekivao da će jedan Englez tako brzo imati velik utjecaj na Real Madrid. Kylian Mbappé? Jedinstven igrač, može u sekundi napraviti razliku i teško ga je zaustaviti.

Linker
23. travanj 2024 09:53