SVE AUTOMATIZIRANO

Otvoren novi izlaz s autoceste A1, cijeli projekt je koštao 7 milijuna eura, pogledajte kako izgleda!

Riječ je direktnom spoju nove gospodarske zone Podi s autocestom

Čvor Podi

 Jutarnji List/

Danas je za promet otvoren novi izlaz s autoceste na A1 – čvor Podi kod Šibenika, između čvorova Šibenika i Vrpolja. Riječ je direktnom spoju nove gospodarske zone Podi s autocestom, neovisno od glavnog ulaza/izlaza prema gradu Šibeniku. Osim direktne veze s gospodarskom zonom ovaj novi izlaz na autocestu, koji je od Šibenika udaljen sedam kilometara, rasteretit će lokalne prometnice od kamionskog prometa te je novi istočni prilaz gradu čime će omogućiti kvalitetnija i prometno sigurnija veza prigradskih šibenskih naselja s autocestom.

Pogledajte video kako bi se upoznali s novim izlazom s autoceste.

Čvor je projektiran u obliku „poludjeteline“ s dva cestarinska prolaza, jedan ulaz i jedan izlaz. Cijeli čvor opremljen je LED rasvjetom, što će značajno smanjiti smanjenju troškova.

Naplatna postaja Podi u potpunosti je automatizirana, bez blagajnika, što znači da se cestarina na ovom izlazu plaća isključivo karticom ili ENC uređajem.

U sklopu izgradnje čvora izgrađena je spojna cesta, četiri rampe, priključak za radnu zonu, tri kružna raskrižja s priključcima, dva platoa cestarinskog prolaza te je proširen kolnik autoceste za formiranje trakova za ubrzanje i usporavanje.

Ukupna vrijednost radova izgradnje čvora Podi iznosi oko 7 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:54