‘POVRATAK TRADICIJI‘

Domovinski pokret u svom programu ima i kulturu, tri su im točke najvažnije: ‘Mijenjamo ime Leksikografskog zavoda‘

Dubrovačke ljetne igre, ilustrativna fotografija

 Tonci Plazibat/Cropix
‘Potaknut će se nakon prvih upravnih promjena u Hrvatskom leksikografskom zavodu hitna izrada Enciklopedije Domovinskoga rata‘ stoji u programu

U programu Domovinskog pokreta nekoliko je točaka vezanih uz kulturu, u kojima su jasno naznačili što žele u ovom sektoru. Izdvojili smo neke.

Važni su im, ako je suditi po programu Dubrovačke ljetne igre, Leksikografski zavod Miroslav Krleža te lektira.

Cilj im je "Revizija programa Dubrovačkih ljetnih igara i vraćanje toga festivala tradicijskim oblicima povezanim s hrvatskom dramskom, književnom i likovnom baštinom", stoji u programu Domovinskog pokreta.

Podsjetimo da je proračun igara ove godine oko dva milijuna eura, od čega velik dio financiraju iz Ministarstva kulture i medija.

Među ostalima, najavljene su velike dramske premijere te gostovanja sopranistice Sonye Yoncheve, tenora Josepha Calleje i violinista Renauda Capuçona, kao vrhunci programa.

Na čelu su umjetnička ravnateljica Martina Filjak, ravnateljica dramskog programa Senka Bulić, pomoćnik umjetničke ravnateljice za produkciju Marin Kaporelo i ravnateljica Ivana Medo Bogdanović.

Dotaknuli su se i Leksikografskog zavoda, kojem je na čelu Bruno Kragić. Kako stoji u programu: "Leksikografski zavod Miroslav Krleža promijenit će ime u Hrvatski leksikografski zavod Miroslav Krleža. Radit će se na njegovom kadrovskom povećanju i pretvaranju u središnji informacijski centar moderne hrvatske države. Potaknut će se nakon prvih upravnih promjena u Hrvatskom leksikografskom zavodu hitna izrada Enciklopedije Domovinskoga rata u četiri sveska, kao i što skorije završavanje kolekcije Hrvatskog biografskog leksikona, a paralelno s tim i otvaranje njezinog novog izdanja s promijenjenim cenzusom pa time i reinterpretacijom najstarijeg materijala".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:00