Nikola Jokić

 DAVID BERDING Getty Images Via Afp
POVIJESNI POTOP

Nevjerojatan raspad Jokića i Denvera, NBA prvaci doživjeli težak debakl protiv Minnesote

Poraz od 45 poena razlike najteži je u povijesti za momčad koja brani naslov
Piše: SNObjavljeno: 17. svibanj 2024. 06:27

Minnesota Timberwolves izborili su sedmu utakmicu polufinala Zapadne konferencije NBA lige, pobjedom 115:70 u šestoj utakmici protiv Denver Nuggesta. Nakon što su preokrenuli zaostatak 0:2 u 3:2, Jokić i društvo ponovno su teško nastradali i morat će igrati "majstoricu" za prolazak u finale.

Potop u Minnesoti, štoviše, ima i primjese povijesnog jer je razlika od 45 poena najteži poraz aktualnog NBA prvaka u povijesti play-off utakmica. Denver je u jednom trenutku zaostajao 50 razlike, što im se u ligi nije dogodilo u posljednjih 25 godina. Klupski kroničari pišu da se radi o njihovoj najgoroj utakmici u novijoj povijesti.

Minnesotu je s 27 poena predvodio Anthony Edwards, dok se Jokić zaustavio na učinku od 22 poena (šut 9/19), 9 skokova i dvije asistencije. Osim njega, dvoznamenkasti su bili još samo Gordon (12 p) i Murray (10).

Denver je potonuo nakon prvog time-outa, kada su ušli u seriju promašaja, a Minnesoti dopustili da u roku od četiri minute napravi nevjerojatnih 20:0. Nakon toga su Nuggetsi smanjili na 24:35, ali kad je Jokić otišao na klupu, doživjeli su novi "blackout" i seriju 0:13 koja ih je potpuno demoralizirala.

Osim Edwardsa, Wolvesi su letjeli na krilima Jadena McDanielsa (21 p), ali i Rudyja Goberta, koji je uz osam poena uhvatio 14 skokova. Double-double učinak upisao je pak Naz Reid (10 p, 11 s).

Odlučujuća sedma utakmica igra se u ponedjeljak ujutro u Denveru, točno vrijeme će biti objavljeno naknadno.

Linker
17. svibanj 2024 06:45