Ilustracija

 TINNAKORN JORRUANG/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
POTRES NA OTOKU

Novi skandal trese najjaču ligu svijeta: Dva nogometaša uhićena zbog silovanja, ovo su poznati detalji

Navodi se da se silovanje dogodilo u petak navečer te da su osumnjičeni proveli noć u pritvoru
Piše: SNObjavljeno: 23. travanj 2024. 21:36

Dva nogometaša iz Premier lige, koji nastupaju za isti klub u najvišem engleskog nogometa, uhićeni su nakon što je neimenovana stranka prijavila silovanje. Identitet nogometaša također nije poznat, a The Sun piše samo da su suigrači i da i jedan i drugi imaju 19 godina.

Policija ih je uhitila na stadionu njihova kluba, a zasad se ni klub ni predstavnici igrača nisu službeno oglašavali. Jedan od nogometaša je uhićen zbog sumnje da je pomogao suigraču da siluje djevojku, a drugi je uhićen zbog sumnje da je počinio silovanje. Navodi se da se silovanje dogodilo u petak navečer te da su osumnjičeni proveli noć u pritvoru i da su ih ispitivali detektivi.

Nekoliko sati nakon silovanja žrtva se javila policiji i službeno ih prijavila. Obojica nogometaša platili su jamčevinu i pušteni su da se brane sa slobode.

Najjača svjetska nogometna liga proteklih je godina u nekoliko navrata uzdrmana sličnim slučajevima. Podsjetimo, najsvježiji primjer jest nogometaš Manchester Uniteda na posudbi u Getafeu Mason Greenwood koji je u siječnju 2022. optužen za pokušaj silovanja svoje djevojke. Poznat je slučaj i Benjamina Mendyja koji je 2021. također optužen za ovaj čin te je završio u zatvoru. Danas je na slobodi te igra za francuski Lorient.

Linker
23. travanj 2024 21:40