ZOO

Omiljeni noj preminuo nakon što je čuvaru ukrao ključ: ‘Svi smo beskrajno žalosni‘

Ptica im je došla u ožujku prošle godine i bila je poznata po tome što se voljela igrati u vodi

Ilustracija

 Mondadori Portfolio/Ddp Usa/Profimedia

Mnoge je rastužila vijest da je omiljeni noj preminuo nakon što je progutao ključ. Riječ je o ženki imena Karen, koja je bila stara pet godina i koja je za ključem koji je vidio jednom čuvaru oko struga posegnula preko ograde. On se nje ni snašao, a ona je već progutala jedan od njih. Naravno, noj je odmah završio kod veterinara - oni su učinili sve što su mogli, ali ptici nije bilo spasa.

Iz ZOO Topeka, smještenom u američkoj saveznoj državi Kansas, rekli su kako su ‘slomljeni gubitkom Karen‘ Potvrdili su da su je prošla nekirurške, ali i kirurški zahvat, no ništa od toga nije joj pomoglo. Morali su je eutanazirati.

- Preminula je na rukama našeg osoblja. Svi smo beskrajno žalosti. Ona nije bila samo životinja, nego voljena članica naše zajednice. Naše misli su uz one članove našeg tima koji su se s njom najviše povezali i kojima ona jako nedostaje - rekla je Fawn Moser, privremena ravnateljica zoološkog vrta za Sky News.

Potvrdila je i kako se provodi istraga vezano za ovaj slučaj te da će protiv zaposlenika kojem je Karen ukrala ključeve biti poduzete određene mjere. Osim toga, provest će se analiza sigurnosnih protokola vezanih za životinje, a sve s ciljem da se ovakvo nešto nikada ne ponovi.

Ptica je u ZOO došla u ožujku prošle godine i bila je poznata po tome što se voljela igrati u vodi. Osoblje zoološkog zbog toga ju je nazivalo plesnom kraljicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:02