NEOPISIVA SREĆA

Fred pronađen nakon tjedan dana, par kod kojeg je pronađen zamuckivao: ‘Prodali su nam ga neki ljudi‘

U Savskoj smo kod jednog kafića zatekli par koji je tvrdio da su kupili Freda i gospođu koja ga je prepoznala, te držala u rukama do dolaska vlasnika

Fred i vlasnica

 Darko Tomas/Cropix

- Dođite hitno u Savsku tu je Fred, zovem vlasnicu, ali se ne javlja! Tu je s nekim ljudima koji kažu da su ga kupili na Glavnom kolodvoru za sto eura, i žele da ih se obešteti...Ne puštam psa iz ruku, dođite jer moram na posao - nazvala nas je gospođa koja je prepoznala pudla Freda iz našeg članka na webu Jutarnjeg lista, čiji smo nestanak objavili u nedjelju, nakon što već pet dana nije bio kući.

Mnogi ljudi dijelili su obavijest o nestanku na svome Facebooku, valjda ga je tražilo pola zagrebačke Trešnjevke, gdje je nestao.

image
Darko Tomas/Cropix

U Savskoj smo kod jednog kafića zatekli jedan par koji je tvrdio da su kupili Freda od nekih ljudi, a on se potom s njima šetao gradom bez uzice, nisu ga skrivali ni odnijeli negdje daleko, dali su mu ime Rudi. Navodno su ga oni, koji su im ga prodali, pronašli kako njuška kod smeća. Tu je bila i gospođa koja ga je našla sva već promrzla držeći Freda čvrsto u rukama dok netko još ne dođe.

Osobama koje su tvrdile da su ga kupile rekli smo da ćemo pozvati i policiju, ali oni su i dalje ostali i s nama čekali da dođu vlasnici, koje se u međuvremenu kontaktiralo. Nisu izgledali kao da misle da je nešto krivo u toj situaciji, iako je sve bilo sumnjivo...

Uskoro stiže vlasnik. Susret je bio dirljiv, sreća neopisiva, Fredu je repek radio sto na sat od veselja.

A onda i vlasnica, koja nije mogla sakriti suze. Zahvaljivali su svima...

- Ne želim nagradu, možemo na kavu. Znate, imala sam neki osjećaj da ću ga pronaći. I hodam Savskom i vidim ga kako ide za njima. Bilo mi je odmah jasno da je to Fred - rekla je žena koja ga je čuvala do dolaska, i potom odjurila na posao.

Nagrada je, prema objavi, trebala biti 1000 eura.

image

Nakon tjedan dana potrage, pronadjen je pudl Fred

Darko Tomas/Cropix

Podsjetimo, Fred je toy pudla crne boje s Trešnjevke. Pas kojeg su opisali kao plahog proživio je veliku avanturu. Neki kažu da je otišao za kujom, drugi da je odlutao i onda su ga našli kraj smeća, a postoje i puno gori scenariji u kojima ih netko samo uzme...U svakom slučaju, jasno je, vlasnici pazite i vodite pse na uzicama.

image

Sretni vlasnici

Darko Tomas/Cropix

Fredova vlasnica nam je ispričala da je netko već jučer zvao da ga je vidio na Trešnjevci s njima, ali kad je došla na lokaciju nije bilo nikoga. Tražila ga je ovih dana svuda...

Njen sin nam je prije dva dana ispričao: "Freda smo dobili od jednog uzgajivača koji je odustao od njega jer je bio plahe naravi i nije bio idealan za izložbe. Dobili smo ga kad je imao godinu i pol i s nama je pet godina. Nestao je kod kafića u Kranjčevićevoj".

POGLEDAJTE VIDEO SUSRETA S VLASNICIMA:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:11