DVORIŠTE U ĐURMANCU

Ovaj pas ima vlasnika koji ga drži na lancu, tuče i prijeti da će ga eutanazirati...Hitno mu treba pomoć!

Iako je kod njega šest mjeseci, čovjek ga nije cijepio ni čipirao, premda mu zakon to nalaže

Pas koji traži dom

 Privatni album

Ima pasa čija je sudbina mučna. Ima ljudi koji se pobrinu da im sudbina bude mučna. Jedan takav vlasnik iz mjesta Đurmanec u Krapinsko-zagorskoj županiji udomio je psa. Ispočetka je sve bilo dobro, no onda je uslijedio šok.

Majka tog psa je preživljavala je u sama prirodi i lovila je sve što je mogla da malene nahrani, pa je jasno odakle mu ideja da se životinje lovi za hranu. Osim toga, on ima u sebi nešto lovačko, pa je nagon očito odradio svoje. Čovjek koji ga je doveo doma (podaci poznati redakciji) nakon šest mjeseci javio se ženi od koje ga je udomio da joj kaže da on sa psom više ne može. Razlozi? Mnogi. Najprije joj je rekao da seli u Austriju, pa njegova majka ne može sama brinuti o psu.

No, malo po malo su izašle i druge stvari na vidjelo. U porukama koje smo dobili od gospođe koja je psa udomila čita se da vlasnik psa nije ni cijepio protiv bjesnoće niti čipirao, što po zakonu mora napraviti u roku od 90 dana otkako je maleni došao na svijet ili od promjene vlasnika. Osim toga, rekao je da ga drži na lancu jer ubija kokoši te da ga tuče kako bi ga kaznio.

- Pas ne voli perad, to sad znamo. Ali pokušala sam tom čovjeku sve objasniti: da psu treba fizičkih aktivnosti, da je pun energije, da ogradi prostor u kojem se kokoši nalaze da se ovo ne bi događalo... Oglušio se na sve što sam ga zamolila. Čak mi je prijetio da će ga eutanazirati, zdravog psa, što se ne smije napraviti. Jako se bojim za njegovu sigurnost.

Jedna nam se žena javila da bi psa udomila, a onda je odustala, iako zna koliko je situacija hitna. On je još uvijek tamo u dvorištu, u očajnoj je situaciji, ovaj ga drži na lancu i zlostavlja, molim vas, ako ga bilo tko može primiti, neka mi se hitno javi - zamolila je žena koja je psa prvotno udomila sadašnjem vlasniku, misleći da će mu tamo biti dobro.

Vlasnika smo pokušali kontaktirati, ali na naše poruke nije odgovarao.

Ako bilo tko psu može pružiti dom, neka se javi na naš redakcijski mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a mi ćemo vas spojiti sa ženom koja mu pomaže. Iako se pas nalazi u Đurmancu, prijevoz se može organizirati.

image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album
image
Privatni album

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 16:51