UŽAS U DALMACIJI

Gnjusni inženjer građevine u stanu zaskočio udomljenu maloljetnicu: ‘Imaš velike grudi. Sjedni na stol, bit će brzo‘

Sud je osudio 69-godišnjaka na uvjetnu kaznu, a CSS donio odluku o prestanku usluge smještaja maloljetnice u osuđenikovoj obitelji

Ilustrativna fotografija

 Edward George/Alamy/Alamy/Profimedia/Edward George/Alamy/Alamy/Profimedia

Dalmatinski umirovljenik, 69-godišnji inženjer građevine, na Općinskom sudu u Splitu osuđen je na uvjetnu kaznu zbog neprimjerenog ponašanja u stanu u kojem je kod njegove obitelji bila udomljena maloljetnica. Na prijedlog tužiteljstva, koje ga je teretilo za povredu djetetovih prava, sud je izdao kazneni nalog te osudio vremešnog muškarca na godinu dana zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje. Ujedno mu je naloženo i plaćanje 100 eura sudskog paušala. Na tu odluku umirovljenik ima pravo uložiti prigovor pa će u tom slučaju svoju nevinost braniti na optuženičkoj klupi u sudnici. U protivnom presuda postaje pravomoćna, a on pravomoćno osuđen.

A njegov krimen, prema navodima optužbe, je gnjusan.

Naime, lani u svibnju oko podne u stanu u jednom dalmatinskom gradu, dok je bio sam s udomljenom srednjoškolkom, zakoračio je prema djevojčici te je rukom čvrsto uhvatio za ručni zglob. Potom je njezinu ruku privukao k sebi te joj rekao: "Imaš velike grudi. Jako si privlačna. Sjedni na stol. Tu ćemo mi to brzo obaviti. Ne boj se, neće dugo trajati. Sad smo sami. Bit ću nježan. Možemo to na stolu, možeš se skinuti iako bih ja to rado napravio, ali ne mogu. Bolje kad ne nosiš hlače. Imaš veliku stražnjicu".

Tinejdžerica se cijelo to vrijeme pokušavala osloboditi stiska njegove ruke te je u jednom trenutku uspjela i zatim otrčala u kupaonicu gdje se zaključala. A umirovljenik ju je nastavio u bolesnom tonu "tješiti" ispred vrata zaključane kupaonice.

- Ne moraš se zaključavati. Ako nisi spremna, ja to razumijem - uvjeravao je 69-godišnjak djevojčicu koja je neutješno plakala i čekala kad će uspjeti pobjeći iz stana. Dok je u jednom trenutku doslovno prestravljena istrčavala iz stana, umirovljenik joj je poručio: "Čekat ću te večeras kad se vratiš s posla".

U slučaj su se odmah umiješali policija i nadležni Centar za socijalnu skrb sa svojim stručnim timom te je promptno donesena odluka o prestanku prava na socijalnu uslugu smještaja maloljetnice u navedenoj obitelji. A umirovljenik je priveden, kazneno prijavljen, s odmakom od osam mjeseci i optužen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:23