STATISTIKE

Nikada nećete pogoditi: Vozači ovog modela BMW-a u SAD-u su rekorderi po kaznama za prebrzu vožnju

Nije nikakvo iznenađenje da su se vozači jednog BMW-a našli na prvom mjestu statistike po broju kazni za prebrzu vožnju, no sam model je iznenađenje

BMW oznaka modela

 brenton west/Alamy/Alamy/Profimedia

Mnogi vozači BMW-a su diljem svijeta specifični po ponašanju u vožnji, a razne statistike potvrđuju kako su upravo oni najviše nestašni. Stoga nije nikakvo iznenađenje da su se vozači jednog BMW-a našli na prvom mjestu statistike po broju kazni za prebrzu vožnju. No nikada ne bi pogodili o kojem se modelu radi.

Nova studija američkog osiguravatelja Insurify, otkriva da je vozilo s najvećim postotkom kažnjenih vozača za prebrzu vožnju u SAD-u mali električni BMW i3!

image

BMW i3

BMW

Na temelju podataka koje su potrošači dali tijekom 4,6 milijuna zahtjeva za osiguranje, čak 17,6 posto vlasnika malog električnog automobila kažnjeno je zbog prebrze vožnje. Da stvari budu još zbunjujuće, najmanje kazni su dobili vlasnici još jednog BMW-a, sportskog Z4. Samo 4,5 posto njih ima kaznu za prebrzu vožnju u svojoj vozačkoj evidenciji.

Također je zanimljivo primijetiti da, kada je riječ o markama, u Top 10 marki s "najnestašniji" vozačima uopće nema američkih. Insurify je otkrio da su pet marki s "najbržim vozačima" japanske, tri su njemačke i dvije korejske.

image

BMW i3

BMW

Infiniti ima najvišu stopu vozača s najviše kazni, a najgori prekršitelji su vlasnici G37, od kojih je 10,7 posto navedeno u evidenciji. Na razini cijele marke 8,7 posto vozača uhvaćeno je u prebrzoj vožnji, što je znatno iznad nacionalnog prosjeka od 7,1 posto.

image

Infinity G37

Infinity Press

Toyotin brand Scion više ne postoji, no njegovi vozači su i dalje vrlo brzi. Čak 8,4 posto njegovih vozača dobilo je kaznu zbog prebrze vožnje, a najlošije su se ponašali vlasnici modela FR-S (13,7 posto). Volkswagen je na trećem mjestu (8,3 posto), a nikoga neće iznenaditi činjenica da su kazne najčešće dobivali vozači Golfa GTI (11,1 posto).

image

Volkswagen Golf GTI

Volkswagen AG

Četvrti je Subaru, s 8 posto vozača ove marke uhvaćenih u prebrzoj vožnji, a peta je Mazda s 7,7 posto. Na šestom i sedmom mjestu su Audi i Kia, a u oba slučaja 7,6 posto vozača tih marki ima kaznu za prekoračenje brzine. Kod njemačke marke najgori su vozači S4, dok su najbolji vozači SQ5, a korejske marke prednjače vlasnici Stingera.

image

Honda S2000

Honda

Na osmom mjestu je Honda (7,5 posto), a kod njih su najproblematičniji vozači S2000. BMW je tek na devetom mjestu, gledamo li sve njihove modele. Top 10 zaokružuje Hyundai s 7,4 posto.

Tri marke čiji vozači imaju najmanje kazni za prebrzu vožnju su Cadillac (5,4 posto), Tesla (5 posto) i Volvo, kod kojeg je samo 2,7 posto vozača evidentirano zbog kršenja ograničenja brzine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 10:40