TIPIČNO ZA SAD

Žena ukrala automobil, no ubrzo ga je napustila i pobjegla: Razlog se, zapravo, sam nameće

Nakon nekoliko stotina metara vožnje koja je sigurno izgledala komično, kradljivica je odustala, izašla iz vozila i ostavila ga nasred ceste

Ručni mjenjač

 Kirill Ryzhov/Alamy/Alamy/Profimedia

Dobro je poznata činjenica da Amerikanci baš nisu upoznati s funkcioniranjem ručnog mjenjača i da velika većina nema pojma kako voziti automobile opremljene s njima. Sada nam još jednom stiže potvrda toga, slučaj koji dokazuje da ručni mjenjač u SAD-u ponekad može biti bolja zaštita od kradljivaca nego sofisticirani alarm.

image

Ručni mjenjač (ilustracija)

Ivan Lacković

Policijska uprava grada Bouldera nedavno je podijelila priču koja naglašava prednosti posjedovanja vozila s ručnim mjenjačem. Policajci su u petak 3. svibnja dobili dojavu kako se pick-up kamionet zabio u vatrogasni hidrant.

Nakon što je stigla na mjesto događaja i razgovarala sa svjedocima, policija je uhitila osumnjičenu ženu koja je upravo puštena iz zatvora, nakon što je dan ranije bila optužena za krađu drugog automobila.

Policija je objasnila da je žena otprilike kilometar od mjesta nesreće naišla na pick-up, pogledala u njegovu unutrašnjost i primijetila da su ključevi u bravi.

Serijska kradljivica je iskoristila priliku, ušla u pick-up i pokušala pobjeći, no brzo je shvatila da krađa neće biti tako jednostavna. Policija tvrdi da žena nije mogla shvatiti kako upravljati vozilom zbog ručnog mjenjača.

Nakon nekoliko stotina metara vožnje koja je sigurno izgledala komično, kradljivica je odustala, izašla iz vozila i ostavila ga nasred ceste s mjenjačem u neutralnom položaju. Nakon toga pick-up kamionet se otkotrljao i udario u hidrant.

image

Ručni mjenjač (ilustracija)

Volkswagen AG

Srećom, u incidentu nitko nije ozlijeđen, a pick-up je vraćen pravom vlasniku. Policija nije navela kolika je šteta na vozilu.

Žena je kazneno prijavljena za kazneno djelo krađe motornog vozila drugog stupnja, neoprezne vožnje i vožnje bez važeće vozačke dozvole. Sigurni smo da će, kada izađe iz zatvora dva puta razmisliti kakav automobil krade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:40