KOMPAKTNI SUV

Službena premijera: Opel Frontera se vratila nakon 20 godina kao veći nasljednik Crosslanda

Frontera će koristiti Stellantisovu arhitekturu i biti dostupna s motorom s unutarnjim izgaranjem i kao električna verzija

Opel Frontera, premijera

 Opel

Nekoliko mjeseci nakon što je Opel pokazao prve Fotografije nove Frontere automobil je službeno predstavljen i otkriveni su svi detalji o njemu. Frontera je nekada bio pravi terenac, zapravo prerađeni Isuzu Trooper. Sada su u Rüsselsheimu oživjeli to ime, a nekadašnje terensko vozilo postalo je moderan mali SUV.

image

Opel Frontera

Opel Media

S puno robusnijim izgledom, Frontera će se pozicionirati između više lifestyle orijentirane Mokke i puno većeg Grandlanda te ujedno naslijediti model Crossland.

S 4,38 metara dužine, nova Frontera je impresivnih 15 centimetara duža od ukinutog Crosslanda. Dizajn je malo uglat, no izgleda svježe. Tu je tipični crni Opel Vizor, a dizajnom je Frontera, ukupno gledano osjetno dojmljivija od modela kojeg zamjenjuje.

image

Opel Frontera, premijera

Opel

Nažalost, Frontera nema praktično klizno stražnje sjedalo kakvo poznajemo iz Crosslanda. Ipak, i odrasli se osjećaju ugodno straga jer je unutrašnjost vrlo prostrana, a u prtljažnik stane 460 litara prtljage, odnosno 1600 s oborenim stražnjim sjedalima. To je značajan porast u odnosu na prethodnika koji je "gutao" između 410 i 1255 litara. Valja naglasiti da je prvi puta u Opelu ove klase u ponudi i varijanata sa sedam sjedala.

image

Opel Frontera

Opel Media

Frontera će, kao i svi drugi novi Opeli, koristiti Stellantisovu arhitekturu i biti dostupna s motorom s unutarnjim izgaranjem i kao električna verzija. Osnova je hibridna verzija sa 100 KS koja kombinira 1,2-litreni trocilindrični turbobenzinski motor s električnim motorom od 28 KS. Iznad nje je još jedan hibrid sa 130 KS i elektromotorom iste snage. Obje verzije imaju šesterostupanjski mjenjač s dvostrukom spojkom.

image

Opel Frontera

Opel Media

Tu je i Frontera s električnim pogonom. Njen električni motor isporučuje 113 KS, a doseg bi trebao biti oko 400 kilometara prema WLTP-u. Tvrtka sa sjedištem u Rüsselsheimu navodi maksimalnu snagu punjenja do 100 kW.

Što se tiče dizajna unutrašnjosti, za Fronteru je boljim opremama dostupan takozvani Pure Panel kokpit s dva ekrana od po deset inča i bežičnim Apple CarPlay i Android Auto sustavima. U osnovnoj verziji dostupna je takozvana stanica za pametne telefone koja s pomoću aplikacije jednostavno pretvara mobitel u infotainment sustav. Njime se lako upravlja s pomoću tipki na upravljaču.

image

Opel Frontera

Opel Media

Lijepo je što Opel i dalje koristi klasične tipke za upravljanje klimom. Frontera također nudi mnogo praktičnih polica i četiri USB priključka u kokpitu. Auto nudi i nova Intelli sjedala s udubljenjem za ublažavanje pritiska na trtičnu kost.

Kada Frontera dolazi na naše tržište i koliko bi trebala koštati još nije otkriveno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 16:11