tiktok svajet

Majstor otkrio koji program pranja treba izbjegavati: Perilica će biti trajno oštećena i brzo se pokvariti

 /SHUTTERSTOCK

Brzo pranje ponekad je odlična opcija, pogotovo kada ste u žurbi i imate veliku hrpu rublja koje čeka da ga operete. Ali ako stavite neke glomazne predmete u perilicu, poput ručnika, i uključite ovaj program, mogli biste učiniti više štete nego koristi.

Naime, jedan je majstor na TikToku, imena Wades Ramsey, detaljno objasnio zašto ne bismo trebali koristiti program za brzo pranje rublja, ali i kako učestalo korištenje spomenutog programa dodatno utječe na funkcionalnost perilice rublja. Ako perete odjeću od lakših materijala - tada možete koristiti program za brzo pranje (ali ne često).

Međutim, kada se radi o rublju od težih materijala, onda ono predstavlja veliko opterećenje za mašinu, pa se brzi program pranja nikako ne preporučuje.

Spomenuti majstor dao je primjer pranja ručnika kako bi objasnio problem. S obzirom da ručnici postaju izuzetno teški kada se napune vodom, brzo pranje od 28 minuta može oštetiti bubanj, prenosi Superzena.

"Kad stroj radi vrlo brzo, ručnici se skupljaju zajedno, a to jako opterećuje bubanj." "Tada stroj počinje lupati i kretati se", rekao je.

Koji program je najbolje koristiti ako nemate dovoljno vremena za pranje?

"Ako nemate puno vremena, bolje je odabrati program pranja za pamučno rublje, koji obično traje oko dva i pol sata. Zatim pritisnite postavku brzine kako biste smanjili vrijeme na otprilike sat i pol. To će perilici dati dovoljno vremena da sve dobro očisti bez dodatnog opterećenja", tvrdi majstor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 17:53