Ariana Grande u spektaklu glumi dobru vješticu Glindu

 DNPHOTOGRAPHY/ABACA/SHUTTERSTOCK
PRVI TRAILER

Pogledajte Arianu Grande u spektaklu "Wicked" na čijem je setu pronašla novu ljubav

Netflix je objavio prvi službeni trailer dvodijelne ekranizacije nagrađivanog broadwayskog mjuzikla o likovima iz čarobne zemlje Oz, u kojem glavnu ulogu igra američka pop i R&B pjevačica.

Netflix je objavio prvi službeni trailer dvodijelne ekranizacije nagrađivanog broadwayskog mjuzikla o likovima iz čarobne zemlje Oz, u kojem glavnu ulogu igra američka pop i R&B pjevačica.

Poslije dugog iščekivanja, objavljen je prvi trailer filmskog spektakla "Wicked" s Arianom Grande i Cynthijom Erivo u glavnim ulogama. Ekranizacija mjuzikla o fantastičnom svijetu svima znanog filmskog klasika "Čarobnjaka iz Oza", snimala se u Engleskoj od prosinca 2022., potom je produkciju u ljeto 2023. zaustavio štrajk holivudskih pisaca i glumaca, da bi se u jesen iste godine nastavilo sa snimanjem i završilo početkom ove godine.

Prikazivanje prvog dijela filma o dogodovštinama dobre vještice Glinde u zemlji Oz, čiju ulogu tumači pop zvijezda Ariana Grande dok Cynthia Erivo glumi Elphabu, Zlu vješticu od Zapada, počinje krajem studenog ove godine. Drugi dio trebao bi doći u kina tek u studenom 2025. godine. Priča prati likove iz knjige Gregoryja Maguirea objavljene 1995. "Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West" koja je poslužila kao predložak broadwayskog mjuzikla nagrađenog Tonyjem. Sada je priča o čarobnom svijetu dobila raskošnu i detaljnu filmsku verziju. Dakako, spektakl se tematski naslanja i na Oscarom nagrađen film "Čarobnjak iz Oza" iz 1939., s Judy Garland u ulozi Dorothy. Sudeći po Netflixovom traileru, Glinda i Elphaba nisu "zaklete neprijateljice" već na neki način, koji će se razotkriti tek u kinima, postaju saveznice. Naime, Glinda u traileru kaže Elphabi: "Ne boj se”, na što Elphaba odgovara: "Ne bojim se. Čarobnjak je taj koji bi se mene trebao bojati.

image

Ethan Slater s kavom za van i transparentom na prošlogodišnjem štrajku glumaca

JANET MAYER/SHUTTERSTOCK

Snimanje je, osim holivudskog štrajka, obilježila i ljubavna afera Ariane Gradne i broadwayskog glumca Ethana Slatera, koji tumači sporednu ulogu negativca Boqa. Ljubavnici su u međuvremenu izašli u javnost kao par: Slater je u srpnju 2023. podnio zahtjev za razvod braka od supruge Lilly Jay s kojom ima dvogodišnjeg sina nakon što su dijelili život više od desetljeća, od čega su pet godina bili u braku. S druge strane, Ariana Grande se u ožujku ove godine formalno razvela od bivšeg, trgovca nekretninama Daltona Gomeza poslije tri godine braka. Prema predbračnom ugovoru, isplatila mu je 1,25 milijuna dolara.

Afera sa seta dodatno je zaintrigirala javnost, snimanje "Wickeda" detaljno se pratilo, stoga bi mjuzikl mogao i zbog toga, a ne samo sadržaja, ostvariti dobar rezultat na kino blagajnama.

Linker
02. lipanj 2024 00:40