DOMOYEGA GETTY IMAGES
Njega kože

Ne znate što darovati budućoj mami? S ova četiri proizvoda bit će oduševljena

Mnogi će se složiti kako je pronaći savršen dar za trudnice nemoguća misija. Ipak, mi vam donosimo nekoliko beauty favorita s kojima nećete pogriješiti.

Mnogi će se složiti kako je pronaći savršen dar za trudnice nemoguća misija. Ipak, mi vam donosimo nekoliko beauty favorita s kojima nećete pogriješiti.

Otkrivanje spola djeteta jedan je od najuzbudljivijih trenutaka u životu svakog budućeg roditelja, bez obzira na to radi li se o prvoj ili četvrtoj bebi. U posljednje su vrijeme upravo takve zabave jedan od najvećih hitova u svijetu, a mnogi se roditelji odlučuju za njih kako bi pred svojom obitelji i prijateljima otkrili dolazi li im djevojčica ili dječak. Takav tip "otkrivanja spola" u kojem će roditelji tek otkriti čekaju li sina ili kćer stigao je i kod nas, a kao i uvijek glavno pitanje je što darovati kada ste pozvani na gender reveal party. U takvim prilikama uvijek je dobra opcija odabrati nešto za buduću mamu što će joj biti korisno i u vrijeme trudnoće, ali i nakon, i s čime će naglasak biti na brizi o sebi.

image
UNSPLASH

Iako je trudnoća blaženo stanje i jedno od najljepših u životu svake žene koja ga iskusi, istovremeno je riječ o jednom od najizazovnijih razdoblja. Osim toga, nije samo trudnoća period kad se tijelo trudnice mijenja – već i razdoblje nakon poroda. U slučaju da netko vama blizak, bilo da je riječ o vašoj sestri, najboljoj prijateljici ili kolegici s posla, prolazi kroz trudnoću te mu ne znate što pokloniti, donosimo vam nekoliko prijedloga proizvoda s kojima ne možete pogriješiti bez obzira na to radi li se o partyju prije rođenja djeteta ili pak prvom odlasku kod mame i bebe.

image
UNSPLASH

U paket u kojem će se naći darovi za dijete i roditelje, svakako je dobro dodati i proizvode s kojima ćete mami poručiti da je ona i dalje u vašem fokusu, a to je najbolje učiniti s proizvodima koji pripadaju u self-care kategoriju, poput ovih koje smo pronašli u novoj liniji brenda Olival, posvećenoj upravo mamama.

Ulje za prevenciju strija

Trudnoća je često popraćena brojnim promjenama na koži, a između ostaloga, pod njima ubrajamo i strije. Zapravo je riječ o linearnim ožiljcima na koži koji nastaju naglim rastezanjem kože. Njihova pojava na koži budućih majki nastaje zbog ubrzanog rastezanja kože, genetskih predispozicija te drastičnih hormonskih promjena u trudnoći. Ulje njeguje, omekšava i pomaže pri poticanju elastičnosti kože zbog čega je upravo to zato ulje za prevenciju strija savršen proizvod za svaku trudnicu, bez obzira na to u kojem se stadiju trudnoće nalazila. Isto tako, dermatolozi preporučuju korištenje ulja protiv strija i nakon poroda, odnosno u razdoblju postpartuma koje je inače vrlo bitno za njegu kože.

image

MOMMY ulje za prevenciju strija

OLIVAL

Hranjivo mlijeko za njegu

Osim s pojavom strija, žene se u trudnoći nerijetko susreću s dehidriranom i izrazito suhom kožom zbog čega je važno pažnju posvetiti njezinoj hidratizaciji. Idealan dar za trudnicu zato predstavlja hranjivo mlijeko jer hidratizira, hrani i štiti kožu od isušivanja. Nježna, uravnotežena formula s prirodnim sastojcima vraća joj prirodnu mekoću, sjaj i glatkoću, sprječavajući tako neželjenu svrbež koja je jedna od najčešćih nuspojava suhe kože.

image

MOMMY hranjivo mlijeko za njegu kože trudnica

OLIVAL

Ulje za masažu međice

Jedan od najčešćih strahova vezanih za porod koje trudnice imaju jest strah od epiziotomije ili pucanja. Iako o tome ovisi mnogo različitih čimbenika, istraživanja pokazuju da masiranje međice mogućava poboljšanje elastičnosti mišića i kože u tom području, a time i lakši porod sa što manje mogućih komplikacija. Ulje za masažu međice odlično je rješenje za izbjegavanje eventualnih neželjenih posljedica, a stručnjaci preporučuju s masažom početi od 34. tjedna trudnoće.

image

MOMMY ulje za masažu međice

OLIVAL

Mast za bradavice

Tijekom razdoblja dojenja, za bezbolno i što lakše dojenje posebno je važna odgovarajuća njega bradavica dojilje. Prirodna lanolinska mast odlična je po tome što potiče obnavljanje ispucalih bradavica te štiti suhu i osjetljivu kožu. Osim toga, sasvim je sigurna za svakodnevno korištenje tijekom razdoblja dojenja, ali i za njegu osjetljive kože bradavica uoči i nakon poroda.

image

MOMMY lanolinska mast za bradavice

OLIVAL

Svi ovi proizvodi dostupni su u MOMMY kolekciji domaćeg kozmetičkog brenda Olival koji već preko trideset godina stvara prirodnu kozmetiku i inovative kozmetičke proizvode, kreirane isključivo probranim sastojcima od 100 posto prirodnog porijekla, a hipoalergenost formulacija potvrđena je u nezavisnom laboratoriju. Proizvode je moguće pronaći na njihovom službenom webshopu, a uskoro i u drogerijama.


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Olival

Linker
01. lipanj 2024 22:49