PJESMA I DALJE ŽIVI

I legendarna Tajči putuje u Švedsku na Eurosong: Otkriveno tko ju je pozvao i zašto!

Tajči je otkrila kako su je pozvali obožavatelji Eurosonga da nastupa u jednom klubu

Nastup Tajči na sedmoj dodjeli medijskih nagrada Zlatni Studio

 Ronald Gorsic/Cropix

Sljedeći tjedan održava se glazbeni spektakl Eurosong. Naš predstavnik Baby Lasagna već je u Švedskoj i tamo je odradio prve probe. Natjecat će se u prvoj polufinalnoj večeri, 7. svibnja u utorak, a nadamo se da će i proći u subotnje finale, 11. svibnja.

Ipak, još jedna Eurosong zvijezda putuje u Švedsku. Pjevačica Tatjana Cameron Tajči otkrila je za IN Magazin zašto i ona odlazi u Skandinaviju. Naime, pozvali su je obožavatelji.

"Zapravo, ja ću nastupati u Švedskoj u jednom klubu za fanove, i to je zapravo sjajno da je baš ta pjesma ‘Hajde da ludujemo‘ zaživjela, živjela i da živi", ispričala je Tajči.

image

Tajči na Eurosongu

/Eurovision.tv

Vrijeme oko Eurosonga uvijek joj je drago, kaže.

"Kao što su rođendani, obljetnice, tako je i dan Eurovizije, jer ipak je to jedan velik i važan događaj u mom životu. Ne samo karijeri nego i u životu", objasnila je.

Mnogi se sjećaju njezinog nastupa na Jugoviziji 1990. u maloj narančastoj haljini, ali mnogi ne znaju da se prva verzija "Hajde da ludujemo" zvala "Hajde da beremo jagode".

"Pa to je bilo super. Jedna od verzija na mom albumu. Mi smo to snimili, cijeli album je bio gotov, i onda je Jugoton mene poslao s pjesmom da budem zapravo najslabija konkurencija Massimu, jer je on trebao pobijediti", kazala je.

"Ali zbog toga što smo već objavili ‘Berači jagoda‘, morali smo promijeniti da ne budemo diskvalificirani", objasnila je kako je nastala kultna pjesma "Hajde da ludujemo".

Tajči je predstavljala Jugoslaviju na Eurosongu u Zagrebu nakon što je natjecanje u njega dovela grupa Riva koja je pobijedila 1989. s pjesmom "Rock me baby" u Švicarskoj. Tada je "Hajde da ludujemo" osvojila 7. mjesto s 81 bodom, a dobila je dvije dvanaestice od Izraela i Turske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 14:19