‘OČITA JE RAZLIKA‘

Stručnjaci su objasnili i potvrdili nagađanja: Justin Bieber išao je na presađivanje kose, evo što ga je odalo

‘Spriječiti mušku ćelavost ove vrste je vrlo teško. Čini se da je pazio da ne dijeli fotografije bez kape...‘, rekao je stručnjak

Justin Bieber

 Affinitypicture/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia/Affinitypicture/backgrid/backgrid Usa/profimedia

Uspoređujući dvije fotografije snimljene u razmaku od dvije godine, plastični kirurg dr. Gary Linkov zaključio je da je pjevač Justin Bieber išao na tretman presađivanja kose kako bi je popravio i popunio, prenosi The Mirror. Isto je zaključio i dr. Zafer Cetinkaya, koji se bavi presađivanjem kose u jednoj od vodećih svjetskih klinika u Turskoj.

Puno se nagađalo o ovoj temi, a oba doktora istaknula su da je razlika između fotografija iz 2022. i 2024. očita.

"U 2021. i 2022. mogli smo vidjeti prorijeđenu kosu Justina Biebera na mnogim fotografijama bez šešira koje su se dijelile na društvenim mrežama", objasnio je Cetinkaya.

"Justin je imao gustu kosu prije nego što ju je počeo gubiti. Spriječiti mušku ćelavost ove vrste je vrlo teško. Čini se da je pazio da ne dijeli fotografije bez kape gotovo dvije godine jer 2022. je pokazao ono što nazivamo ‘Norwood 2‘ stadiji ćelavosti. Dok fotografija snimljena 2024. s mokrom kosom sugerira da je obnovio opadajuću kosu presađivanjem", dodao je.

Norwoodov drugi stupanj ćelavosti dio je sustava klasifikacije koja detaljno opisuje različite faze gubitka kose, a karakteristično je da se kosa povlači sa sljepoočnica što će stvoriti liniju kose u obliku slova M. Kako mediji pišu, to je raniji stadiji gubitka kosa, a njegovo ispravljanje može se odviti transplantacijom folikularne jedinice i ekscizijom folikularne jedinice.

"Stvarno je teško prepoznati dobru transplantaciju kose, ali ovdje je to vidljivo jer linija kose Justina Biebera nema prirodnu zakrivljenost kao prije, i čini se ravnom", kazao je Cetinkaya pa dodao: "Čini se da je imao gustu transplantaciju, s transplantatima ugrađenim u gustoći između 50 i 60 transplantata po centimetru kvadratnom kako bi se postigao rezultat koji gotovo oponaša prirodnu kosu."

Cijena transplantacije kose varira ovisno o stupnju gubitka kose kod osobe i postupku. U Turskoj se kreće od 2500 do 5000 dolara, dok se u Velikoj Britaniji kreće između 1000 i 30 000 funti. International Society for Hair Restoration Surgery u svom izvješću procjenjuju da se u 2022. godini više od 80 posto muškaraca odlučilo podvrgnuti kirurškom zahvatu obnove kose.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 06:04