Slavlje igrača Dinama u Omišu

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
FUTSAL MAJSTORICA

Čeka nas još jedan spektakl: U rasprodanoj dvorani 5.000 navijača ponovno će uživati u vrhunskoj igri

Dinamo Zagreb će u petak (20.15) u majstorici koja se igra Draženovoj dvorani dočekati Olmissum
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 15. svibanj 2024. 18:27

U Omišu smo u ponedjeljak navečer svjedočili još jednom futsal spektaklu. Više od 1000 gledatelja natiskalo se u dvoranu Ribnjak, velika većina uvjerena da su došli svjedočiti velikoj pobjedi i naslovu domaćeg Olmissuma, koji je dobio prethodne dvije utakmice (jednu u Zagrebu) i računao da će s novom proslaviti naslov.

Međutim, umjesto domaće fešte uslijedila je prava drama. Olmissum je rano poveo s 2:0, napravio golemi korak prema naslovu koji se na koncu ipak nije dogodio. Pazite, Olmissum je dobio drugu utakmicu u Zagrebu (2:0), pa doma treću (6:0), a u četvrtoj je vodio 2:0. Omišani su zabili 10 golova u nizu i tko bi u tim trenucima računao da bi mogli ispustiti naslov?

Samo igrači Dinama Zagreb. Odbili su se predati, ubacili u još višu brzinu, preokrenuli rezultat, poveli 3:2, da bi na koncu morali u raspucavanje penala. U kojem su prvi uspjeli promašiti. I pored svega toga domogli su se pobjede.

- Nisam paničario nakon što je Olmissum vodio 2:0, jer osjećalo se da utakmica nije ni izbliza gotova, da imamo snage preokrenuti rezultat - ispričao nam je Dinamov predsjednik Nikola Milojević, ne skrivajući veliku sreću nakon što je njegova momčad slavila u raspucavanju penala, nakon što je utakmica završila 3:3.

Pričali smo na dan utakmice, neposredno prije nego što je s momčadi krenuo za Omiš. Bio je uvjeren u pobjedu.

- Stalno imam osjećaj da smo mi ipak bolja momčad, da imamo sve što trebamo za obraniti naslov prvaka, ali koga briga za osjećaj. Olmissum je ukupno vodio s 2:1, koji dan ranije nas je u svojoj dvorani pobijedio s tih 6:0 i opet doma igrao utakmicu u kojoj mu je pobjeda značila naslov. Svojima sam cijelo vrijeme ponavljao samo jedno - moramo nastaviti igrati svoj nogomet i čvrsto vjerovati u naslov. Pa neka nas pobjede i treći put, a ako se to dogodi opna je Olmissum ipak bolji od nas. Na sreću, to se nije dogodilo. Pokazali smo da se možemo vratiti i odigrati najbolji nogomet u najkritičnijim trenucima. To je odlika šampiona - naglasio je Milojević.

image

Tuga igrača Olmissuma nakon poraza od Dinama

BOZIDAR VUKICEVIC Cropix

U petak više nema popravnog ni za Dinamo ni za Olmissum. Pobjednik majstorice uzet će sve.

- Prodaja ulaznica ide fantastično, jasno je da će Draženov dvorana biti rasprodana i da ćemo ponovno svjedočiti paklenoj atmosferi na tribinama. I prošle smo godine Olmissum nadvisili u majstorici igranoj u Draženovoj dvorani u atmosferi kakvu futsal u Hrvatskoj nije bio doživio.

Naravno da je Nikola Milojević uvjeren da će u petak (20.15) oko 5 tisuća navijača svjedočiti novoj tituli Dinama.

- Sada smo mi u određenoj prednosti, Olmissum je svoju meč-loptu na domaćem terenu propustio. Opet, ništa to ne treba značiti, svi znamo što je sport i da je u jednoj utakmici sve moguće. Osobno sam presretan, neizmjerno uzbuđen, a opet miran jer vjerujem u svoje igrače, vidim da su spremni ponovno otići do kraja. Vjerovao sam u njih i prije te četvrte utakmice u Omišu, kako im sada ne bih vjerovao? Na krilima 5000 navijača teško nas itko može pobijediti.

Futsal je s druge strane već pobijedio. Sport koji se godinama diže poprilično vertikalnim stilom.

- Svjesni smo da se još probijamo i da smo mladi sport kojem treba vremena. Po svim parametrima mi smo prvi dvoranski sport u Hrvatskoj, premda smo daleko od takvog tretmana u društvu, ili u medijima, a da ne pričam o nekakvim sportskim institucijama. Međutim, ne obaziremo se na to, nego svi zajedno u futsalu kvalitetno radimo, dižemo ligu iz godine u godinu, a navijači to sve više prepoznaju. Prepoznat će to i svi ostali, samo im treba malo vremena - zaključio je Milojević.

Tko još dvoji neka pokuša (jako brzo) nabaviti ulaznice za petak (20.15) u dvorani Dražena Petrovića. Doživjet će nezaboravnu atmosferu, oživljavajući sjećanja na vremena kada su Cibona i Dražen vladali košarkaškom Europom.

Hrvatski futsal ne vlada Europom, možda jednom i hoće, ali utakmice su sjajne, a atmosfera će biti nezaboravna. Kao što je bila i prije točno godinu dana. S istim akterima - Dinamom i Olmissumom.

Hoće li i pobjednik na kraju biti isti?

Linker
15. svibanj 2024 18:28