Luka Modrić

 ABEER AHMED Nurphoto Via Afp
DVA POGLEDA

Modrić u Dinamu? ‘Svi bismo voljeli da se vrati. Znam što znači biti izmoren od nogometa, međutim...‘

Promišljanja dvojice bivših reprezentativaca o sutrašnjici najvećeg hrvatskog nogometaša
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. travanj 2024. 06:20

Luka Modrić vječna je medijska tema, što je sasvim logično, zar ne? Svi ste sigurno vidjeli Dinamovu akciju "Imalo bi smisla", u kojem pozivaju hrvatsku nogometnu legendu da se vrati u Maksimir. Ali, naravno, Luka je u Realu, predvodio je kao kapetan Kraljeve u posljednjoj pobjedi nad Barcelonom. Porazgovarali smo s dva velika imena hrvatskog nogometa na temu Modrić. Što predviđaju da će Luka napraviti nakon ljeta, što bi mu oni sugerirali, koji klub, koju državu, misle li da će nastaviti igrati za Hrvatsku nakon Europskog prvenstva?

- Mislim da nitko ne može znati što će biti ovog ljeta osim Luke Modrića. Ali, u ovom trenutku, vjerojatno niti on nije siguran - kaže nam u uvodu naš bivši proslavljeni reprezentativac Goran Vlaović.

Kaže da bi svakako svi željeli da se vrati u - Hrvatsku!

- Jasno jest da bismo svi mi voljeli da se vrati u hrvatski nogomet, pogotovo dinamovci. Znam što znači biti izmoren od nogometa. Međutim, on ove sezone djeluje super na terenu. No, kako se osjeća emocionalno zna jedino on, tako da je nešto pametno kazati na tu temu jako teško.

Priča nam Vlaović da bi Luka još mogao igrati u Realu.

- Normalno da bi mogao, nema razloga drukčije razmišljati. Činjenica jest da dolaze mladi igrači, Real je klub koji konstantno kupuje vrhunske igrače, koji stalno kucaju na vrata prve momčadi i oduzimaju mu minute, mogućnosti igranja. Međutim, sve što je odigrao za Real u većini slučajeva je bilo odlično, pa čak i kad su španjolski novinari pisali da tome nije tako.

Naveo je jedan primjer...

- Baš o tome mnogo razgovaram s ljudima iz nogometa. Evo. ova zadnja utakmica s Barcelonom, u kojoj je Luka bio kapetan i u kojoj je Real pobijedio. Moglo se dogoditi, vrlo lako, da je dobila Barcelona. Onda bi naslovnice bile posve drukčije, kao i priče. Onda bi španjolski novinari pisali da Modrić više ne može... A ovako je heroj, nitko mu ništa ne može. Držim da ga baš takve situacije mogu emocionalno izmoriti.

Na kraju smo pitali Vlaovića misli li da će Luka nakon Eura nastaviti igrati za reprezentaciju?

- Mislim da neće! Na ovoj razini i na razini kluba kao što je Real, naravno ako ostane, neće izdržati još dvije godine. Dobro, ništa nije sigurno, ali malo je takvih primjera. Ako se neće odmah oprostiti nakon Eura, mogao bi se onda ljeta 2025. godine, a to znači da onda neće dočekati Svjetsko prvenstvo. S obzirom na njegovo dosadašnje ponašanje i logiku gledanja na stvari, mislim da će se oprostiti - zaključio je Goran Vlaović.

A kako sve vidi Branko Strupar?

- Modriću samo želim što više zdravlja. A što god odluči, dobro će odlučiti. U ovim godinama igrati u Realu na ovoj razini je sjajno. Ako mu Real ponudi novi ugovor, mislim da će ostati u Realu. Prevelika je njegova ljubav prema madridskom klubu, a ponuda novog ugovora pokazala bi kakav respekt Real ima prema njemu.

Kako je Branko vidio ovu priču s mogućim povratkom u Dinamo?

- Ne znam... Mislim da bi on najradije ostao u Realu. A vjerojatno će se s obitelji dogovoriti koja je opcija najbolja. Reprezentacija, igranje nakon Eura? Mislim da će to biti teško. Ja bih volio, ali realno će to biti teško - zaključio je Strupar.

Linker
25. travanj 2024 06:42