900/CORDON PRESS/CORDON PRESS/PROFIMEDIA 900/cordon Press/cordon Press/profimedia
NESVAKIDAŠNJA SCENA

Bizarnost u finalu Lige prvaka: Real mora platiti višemilijunsku svotu za umirovljenog igrača

Najbolje dane Belgijac je proveo upravo u Londonu u koji je stigao 2012. iz francuskog Lillea
Piše: SNObjavljeno: 15. svibanj 2024. 17:59

Real Madrid priprema se za novo finale Lige prvaka 1. lipnja na Wembleyju. Protivnici Kraljevskog kluba bit će trupe Borussije Dortmund, a ako ih uspiju svladati, Španjolci će osvojiti 15. trofej najjačeg klupskog natjecanja na svijetu.

Ipak, koliko god sve ovo zvučalo predivno za njih, u javnost je izašao podatak da moraju izdvojiti pozamašnu svotu novca zbog igrača koji je - umirovljen! Riječ je o bivšoj zvijezdi belgijskog nogometa Edenu Hazardu koji je 2019. prešao iz Chelseaja u Real, a u ugovoru mu stoji klauzula da španjolski klub mora Englezima isplatiti nešto manje od šest milijuna eura ako se plasiraju u finale natjecanja, piše Telegraph.

Ovaj podatak govori da će čak i pet godina nakon što se transfer odvio te više od pola godine nakon umirovljenja Chelsea zarađivati na Hazardu. Najbolje dane Belgijac je proveo upravo u Londonu u koji je stigao 2012. iz francuskog Lillea. Tamo se zadržao sve do već spomenute 2019. kada se preselio u Madrid, a umirovio se u listopadu prošle godine.

Linker
15. svibanj 2024 18:00