Navijači Rode

 SCREENSHOT
PRVO SLAVLJE PA UDARAC

Nevjerojatne scene u Nizozemskoj. Navijači upali u teren i plakali od sreće, a onda čuli šokantnu vijest

Za sve je kriv spiker Wim Frijns, koji je netočno obavijestio navijače Rode da su ušli u prvu ligu
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 04. svibanj 2024. 08:13

Slike razuzdanog slavlja navijača Rode na Parkstad Limburg Areni pojavile su se na društvenim mrežama i nizozemskim medijima nakon pobjede 2:0 protiv Cambuura, u petak navečer. Pristaše Rode proslavljali su promaknuće svog kluba iz drugoligaške Eerste Divisie u najviši rang.

No u svemu tome postoji jedan problem: Roda (još) nije izborila prvoligaški status!? Naime, promociju Rode trebao je podržati i rezultat utakmice između Telstara i Groningena. Domaćin je do 95. minute imao prednost (što je konveniralo Rodi), ali je tada Groningen izjednačio i sačuvao izglede glede povratka u Eredivisie. No dramatičnim događanjima tu nije bio kraj. U nastavku utakmice Telstar je postigao još jedan pogodak, koji je poništen.

"Mea culpa", priznao je u intervjuu za Voetbal International Wim Frijns, spiker na Parkstad Limburg Areni. Spomenuti je gospodin inicirao slavlje plasiravši netočnu informaciju.

- Netko mi je rekao da je Telstar zabio gol. Ljudi su plakali pored mene od sreće. Igrači Rode su se vratili na teren kako bi slavili s navijačima. Pomislio sam da je informacija točna. Tek kasnije sam saznao da je drugi gol Telstara poništen. No slavlje navijača više nitko nije mogao zaustaviti...

Doduše, navijači Rode bi mogli nastaviti slavlje 10. svibnja. Tada njihova momčad gostuje - u Groningenu. Za plasman u Eredivisie Rodi je dovoljan i bod, Groningenu pak treba pobjeda. S tri boda Groningen bi se izjednačio s Rodom, ali mu bolja gol-razlika jamči plasman u elitni rang.

Linker
04. svibanj 2024 08:14