Kaos nakon utakmice između Southamptona i West Bromwicha

 Steven Paston/pa Images/profimedia
RUŽNE SCENE

Kaos u borbi za 300 milijuna eura, navijači upali na teren i počeli se mlatiti, policija ih razdvajala

Southampton i Leeds borit će se 26. svibnja na Wembleyju za ulazak u Premier ligu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. svibanj 2024. 09:38

Nogometaši Southamptona izborili su utakmicu protiv Leedsa u finalu doigravanja za ulazak u Premiership nakon što su s uvjerljivih 3:1 pobijedili WBA. St Mary‘s je zahvatila euforija po završetku utakmice, tisuće navijača ušlo je u teren. A onda su scene slavlja postale ružne...

Počelo je međusobnim gađanjem navijača WBA koji su bili na tribini i Southamptona koji su bili na terenu, a ubrzo je eskaliralo prema nečem žešćem.

image
Steven Paston/pa Images/profimedia
image
Steven Paston/pa Images/profimedia

Redari i policija našli su se u "sendviču"; morali su s jedne strane zaustaviti dio navijača Southamptona da dođu do gostujuće tribine, a s druge strane gostujuće pristalice da se spuste na teren. I uspjeli su nekako u tome.

Menadžer Southamptona Russell Martin kazao je kako su ružne scene pokvarile "lijep trenutak". Onome što se događalo na terenu momčadi nisu svjedočile jer uslijedilo je nakon što su se igrači već povukli u svlačionice.

- Nisam to vidio, ali mislim da je nepotrebno i prilično sam siguran da je u to bila uključena manjina. Naši navijači večeras su bili nevjerojatni. Ako to ocrni noć koju smo imali i pobjedu koju smo imali i dolazak na Wembley na bilo koji način, onda su oni koju su to učinili sami sebe iznevjerili. Ali nadamo se da je stvarno bilo jako malo ljudi i nadamo se da je većina imala briljantnu noć, i bili su sjajni - rekao je Martin.

image
Steven Paston/pa Images/profimedia
image
Steven Paston/pa Images/profimedia

Ulazak u Premier ligu, koji će osigurati pobjednik dvoboja između Southamptona i Leedsa (Wembley, 26. svibnja), vrijedan je prema procjenama oko 300 milijuna eura. Toliki će prihod, naime, novi/stari član elite ubrati od TV-prava, nagrada i sponzorskih ugovora.

Linker
18. svibanj 2024 09:39