Navijači prekinuli Modrićev govor

 TWITTER/SCREENSHOT
‘LUKA, OSTANI‘

VIDEO Emotivne scene u Madridu, deseci tisuća navijača prekinuli Modrićev govor, njegova reakcija govori sve

Navijači Real Madrida jasno su iskazali želju da Modrić i sljedeće godine igra za ‘kraljeve‘
Piše: Mislav Znaor, HinaObjavljeno: 12. svibanj 2024. 12:40

Real Madrid osvojio je 36. naslov španjolskog prvaka, a tri kola prije kraja prvenstva odlučili su i proslaviti taj veliki trijumf.

Proslava je tradicionalno započela u trening-kampu Valdebebasu, gdje je predsjednik španjolskog nogometnog saveza Pedro Rocha uručio "kraljevima" pobjednički pehar. Nogometaši i stručni stožer zatim su obišli gradsku vijećnicu, nakon čega se fešta preselila na gradski trg kod predivne fontane Cibeles.

Prvi je mikrofon u ruke uzeo kapetan Nacho, koji je najavio odlazak na kraju sezone, a posebno je emotivan trenutak bio kada se Luka Modrić obratio okupljenim navijačima.

- Dobar dan, madridisti. Prvo, puno vam hvala što ste došli ovdje i što ste nas tijekom cijele godine nevjerojatno bodrili - rekao je Modrić i htio nastaviti sa šampionskim govorom, ali u jednom trenutku su ga navijači prekinuli, počevši skandirati:

- Luka, ostani!

Jasno, takva gesta ne iznenađuje s obzirom na to da znamo koliko navijači Reala cijene svoju legendu, a Modriću je izmamila osmijeh od uha do uha.

"Hvala vam što ste ovdje i slavite danas s nama. Nadam se da ćemo se opet vidjeti ovdje u lipnju", rekao je 38-godišnji Modrić tisućama okupljenih navijača na madridskom trgu Plaza de Cibeles.

Real Madrid će 1.lipnja u Londonu igrati finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

U nedjelju je u središtu Madrida proslavio 36. naslov prvaka Španjolske.

Kapetan Nacho Fernandez je privezao Realovu zastavu oko vrata spomenika rimske božice plodnosti Cibeles, što je tradicija prilikom osvajanja trofeja, a onda su mu se pridružili dokapetani Modrić, Dani Carvajal i Toni Kroos pa zajedno podigli pehar.

"Prvi put direktno sudjelujem u ovom ritualu pa je poseban osjećaj", izjavio je hrvatski vezni igrač za televiziju Real Madrid TV. On je prošlo ljeto postao dokapetan momčadi.

Modrić i Nacho su s 25 osvojenih naslova najtrofejniji igrači u povijesti Real Madrida, zajedno s nekadašnjim klupskim igračima Karimom Benzemom i Marcelom.

"Dolazili smo ovdje puno puta, ali svaki put se osjetimo nevjerojatno sretnima", rekao je Modrić tijekom proslave. "Htio bih zahvaliti ljudima koji su došli ovdje, usrećili nas i s kojima možemo uživati", dodao je.

Real Madrid je u subotu s 4-0 pobijedio na gostovanju Granadu, premda je uoči te utakmice već bio osigurao naslov prvaka. Tri kola prije kraja prvenstva ima 15 bodova više od drugoplasirane Girone.

"Liga nije bila laka jer smo imali puno problema", izjavio je Modrić misleći na brojne ozljede suigrača. "Ali pokazali smo zajedništvo, vjeru i kvalitetu, sve ono što je potrebno da bi se osvojilo prvenstvo", napomenuo je.

Modrić igra za Real Madrid od ljeta 2012., a ugovor mu istječe za mjesec i pol dana. Publika je tijekom proslave skandirala "Luka ostani!".

Real Madrid je ove sezone osvojio i španjolski Superkup pobjedom od 4-1 nad Barcelonom.

Barcelonin trener Xavi Hernandez izjavio je u nedjelju tijekom konferencije za medije da su on i pomoćnici odgovorni što ove sezone nisu osvojili niti jedan trofej.

"Mi, kao treneri, smo griješili", izjavio je. "Cilj nam je sada okončati prvenstvo na drugom mjestu", dodao je.

Španjolski Kup je ove sezone osvojio Athletic Bilbao.

Podsjetimo, Modrićeva budućnost trebala bi biti poznata kroz tjedan dana. Hoće li ostati u Madridu ili odlazi na kraju sezone, odluka još nije pala.

image
OSCAR DEL POZO Afp
image
OSCAR DEL POZO Afp
image
OSCAR DEL POZO Afp


Linker
12. svibanj 2024 15:19