ISPOVIJEST GROFICE

Mračna tajna ‘Putinova bankara‘: Natjerao je doktora da me našopa tabletama i zaveže lisicama. On je lud!

Čovjek poznat kao "Putinov bankar" godinama je tukao svoju partnericu Alexandru Tolstoj. Kada je pokušala pobjeći na policiju, dao joj je sedative.

Putin, Pogačev i Tolstojeva

 Profimedia/

Grofica Aleksandra Tolstojeva, bivša partnerica čovjeka poznatog pod nadimkom ‘Putinov bankar‘, tvrdi da ju je godinama izlagao neviđenom fizičkom i emocionalnom zlostavljanju, prije nego što je protjeran iz zemlje prije devet godina.

Oligarh Sergej Pugačev odigrao je možda presudnu ulogu ‘punjenja Putinova džepa‘ od kada je ruski diktator došao na vlast. Kontrolirao je brodogradilišta i rudnike sve dok nije optužen da je napunio džepove malverzacijama preko banke koja je u međuvremenu propala. Nakon što je napustio Rusiju, optužio je Putinove saveznike da su uništili njegovo poslovno carstvo vrijedno više milijarda dolara. Britanski visoki sud osudio ga je na dvije godine zatvora zbog nepoštivanja i kršenja sudskih naloga.

image

Pugačev i Putin

East2west News/Willwest News/Profimedia/East2west News/willwest News/profimedia

Međutim, poslovne malverzacije nisu jedini grijeh iz prošlosti Putinova bankara. Naime, njegova bivša partnerica u emotivnom intervjuu s Rachel Johnson u njezinom podcastu, optužila je Pugačeva da ju je više puta tukao, drogirao, izolirao od njezinih prijatelja te čak pokušavao oteti i njihovu djecu.

Pugačev i Tolstojeva imaju troje djece, a grofica danas tvrdi da bivši oligarh u posljednjih pet godina nije platio ni centa za njihovo uzdržavanje. Kako grofica navodi, Pugačev je duže vrijeme pratio njezinu obitelj, iako sada živi u Francuskoj nakon što mu je zamrznuta imovina u Velikoj Britaniji.

Za podcast je detaljno opisivala situacije u kojima je bila zlostavljana:

- Ispričat ću vam najgori detalj iz naše veze. Bili smo u Moskvi, izašla sam s prijateljicom na večeru, a kad sam se vratila izletio je iz svoje sobe, strgnuo mi haljinu i fizički me napao.

image

Aleksandra Tolstojeva

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia/Backgrid/backgrid Uk/profimedia

Kada je došla u policijsku postaju prijaviti Pugačeva, tamo su joj rekli da ga oni dobro poznaju i da joj ne mogu pomoći.

Grofica Tolstojeva, koja je u daljnjem srodstvu s autorom Rata i mira, Lavom Tolstojem, kaže da ju je Pugačev nakon incidenta šopao sedativima.

- Odveo me psihijatru, natjerao ga da me našopa tabletama i veže me lisicama. Tvrdio je da sam luda. Bila sam puna modrica.

Na kraju je Tolstojeva poentirala.

- Nije bilo samo verbalno zlostavljanje, nije bilo samo preuzimanje kontrole nad mojim životom. On me izolirao od mojih prijatelja, htio oteti vlastitu djecu, radio mi je svakakve grozne stvari.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:07