IDU PO NOVO ČUDO

DESETKOVANI BILIĆ UOČI GOSTOVANJA KOD MANCHESTER UNITEDA 'Možda su dosadni, ali pobjeđuju'

 foto: AFP

U četvrtak se Slaven Bilić pojavio na konferenciji za medije uoči subotnjeg premierligaškog gostovanja kod Manchester Uniteda.

Jedno od prvih pitanja koje ga je dočekalo bilo je ono o zdravstvenom stanju Diafre Sakha koji je prošlog vikenda u utakmici protiv WBA-a ozlijedio bedreni mišić.

"I dalje čekamo na snimke, ali nije dobro. I dalje čekamo na mišljenja nekih specijalista. Riječ je o mišićnoj ozljedi, bezopasnoj na dulje staze, ali nažalost ne laganoj, Bit ćemo bez njega nekoliko utakmica definitivno. Naravno da je to težak udarac. U smislu kvalitete nismo loši, ali nažalost dogodile su se te tri ozljede naših ključnih igrača i sve ofenzivnih. Payet, Sakho i Valencia, to je za nas težak udarac“, rekao je Bilić.

Engleski mediji nagađaju kako Sakha očekuje dvomjesečna pauza, pa se postavlja pitanje hoće li West Ham uslijed silnih problema s ozljedama u siječnju posegnuti za pojačanjima.

"Ne nužno. Imamo napadače i imamo različite tipove napadača. Ne kažem da nećemo pokušati dovesti nekoga, ali u ovom trenutku ne razmišljamo o tome. Imat ćemo nekoliko sastanaka, ali vidjet ćemo“.

Hrvatski strateg je dakako upitan i za komentar snage Manchester Uniteda, momčadi koja trenutno drži visoko treće mjesto na ljestvici i koja ima šest bodova više od West Hama.

"Oni su drugačijI nego što su bili, recimo, u Fergusonovoj eri. Tada su bili posebice naelektrizirani kod kuće i igrali su okomitije. Imaju tijesne pobjede, ali su pobjede. Pobjeđuju, ne primaju golove i netko kaže da su dosadni, ali imaju loptu u posjedu. Oni nisu momčad koja će vam dati loptu i braniti se, a takav tip nogometa neki put možete nazvati dosadnim“, objašnjava Bilić.

"Oni imaju posjed lopte, kontroliraju utakmicu i pokušavaju pobijediti svaku utakmicu. Posebice kod kuće kada se njihovi suparnici brane u velikom broju i kada su kompaktni. Tada morate pronaći praznine i prostor iza ili između linija suparnika, što je teško. Možemo to nazvati kontroliranim nogometom, možemo to nazvati strpljivim nogometom, ali zasad je jako učinkovito jer stoje učinkovito na ljestvici“, zaključuje Bilić.

Njegova je momčad ove sezone u gostima iznenadila velikane poput Arsenala, Liverpoola i Manchester Cityja, kod kuće su dobili Chelsea, a Manchester United je ove sezone na domaćem učinku od četiri pobjede i dva remija uz gol-razliku 9-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 00:27