ŠKOLA GA SUSPENDIRALA

UČITELJ IZ PAKLA Nakon samoubojstva učenika na Fejsu napisao: 'Drago mi je, bio si bezobrazno derište'

- Bio si ćudljivo derište koje nikog nije poštivalo, dobro je što te nema, od mene nećeš dobiti sažaljenje - ovo su riječi koje je na svom Facebook profilu napisao nastavnik iz Australije dan nakon što je jedan od njegovih učenika (16) počinio samoubojstvo.

Nastavnik Simon Cox je u poruci koja je naišla na veliko neodobravanje napisao sljedeće:

- Maltretirao si mlađe i slabije od sebe, gledao sam te kako zastrašuješ druge, gaziš i tučeš mlađu djecu (nikad nekoga svoje veličine). Dobrim učenicima koji su željeli učiti i nastavnicima koji su htjeli raditi svoj posao napravio si pakao od života. Bio si ćudljivo, bezobrazno derište, u školi i izvan nje, a roditelji i mekani autoriteti su stalno davali opravdanja za tvoje ponašanje. Dobro je što te više nema, moje sažaljenje nećeš dobiti. Ništa posebno, odoh sad prati kosu.

Očekivano, reakcije na ovakav komentar na Facebooku bile su nevjerojatno burne. Ujak dječaka koji se ubio kaže da je cijela obitelj zgrožena i ne može vjerovati.

- Nije pravedno to što je napisao. Njih dvojica se vjerojatno nisu slagali, jer svaka tvrdnja da je on bio loš nije istinita. Bio je dobro dijete, dobar učenik, voljen, nikoga nije maltretirao. Volio je provoditi vrijeme kod kuće, a brati sestra, zaposleni u policiji, bili su mu najveći uzor - ispričao je shrvani ujak Peter Britten.

Nastavnikov potez razljutio je i roditelji ostalih učenika iz razreda. Ravnatelj je suspendirao Coxa, a školska uprava tek treba odlučiti kakva će biti Coxova sudbina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:41