DIRLJIV TRENUTAK

VIDEO: 'NE MOGU PRESTATI PLAKATI, NEVJEROJATNO' Gluha 40-godišnjakinja prvi put u životu čula glas

 Screenshot

Nazivi dana u tjednu nešto su što uzimamo zdravo za gotovo, no kada je Joanne Milne čula svoju liječnicu kako ih izgovara, preplavile su je duboke emocije. Pokušavajući doći do daha zadržavala je suze.

Sve do tog trenutka, naime, 40-godišnja Joanne Milne živjela je u tišini. Rođena je s rijetkim Usherovim sindromom - bila je gluha od rođenja, a vid je izgubila u 20-im godinama.

Prošlog mjeseca Joanne Milne podvrgnuta je operaciji koja joj je promijenila život. Ugrađena joj je umjetna pužnica, a onda je morala pričekati četiri tjedna da vidi je li operacija bila uspješna.

Liječnici je kasnije kazala kako joj njezin vlastiti glas zvuči vrlo čudno, a onda dodala: - Vau, ovo je nevjerojatno. U šoku sam. Prvo moram naučiti raspoznavati zvukove. Ne mogu prestati plakati, znam da će mi ovo promijeniti život. Jako sam sretna. U posljednjih 48 sati mogla sam čuti ljude kako se smiju i ptice kako pjevaju... Provela sam neko vrijeme sa svojim prijateljima koji me više nisu morali vući za rukav kako bi mi privukli pažnju - kazala je Milne te dodala:

- Naviknula sam da sam gluha. Na žalost, sve se promijenilo kad sam oslijepila. Biti gluh postalo je užasno teško - kazala je.

Trenutak kada je prvi put čula glas uhvaćen je na kameri, a s javnosti ga je podijelila Tremayne Crossley koja je za svoju prijateljicu sastavila i listu pjesama, a onda zamolila voditelja na BBC-jevom radiju da joj ih pusti, pošto se Joanne oduvijek pitala kako zvuči muzika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. listopad 2024 23:28