Akcija HUP-a i EBRD-a

SMISLILI NOVI MODEL ZA STUDENTSKU PRAKSU Inicijativa za mlade kreće sa 100 mjesta u privatnim kompanijama

Vedrana Jelušić Kašić (EBRD) i Davor Majetić (HUP)
 Arhiva / HUP

Europska banka za obnovu i razvoj i Hrvatska udruga poslodavaca pokreću Inicijativu privatnog sektora za mlade s ciljem stvaranja većih mogućnosti za uključivanje mladih ljudi na tržište rada, objavili su u petak. Interes za sudjelovanjem su, između ostalih, iskazali Atlantic grupa, Agrokor, Erste banka, Ina, HT, Pliva, Podravka, kažu.

U sklopu inicijative će HUP I EBRD pozvati privatne tvrtke da studentima ponude priliku za kvalitetne studentske prakse u skladu s priznatim međunarodnim standardima kao i mogućnosti mentorstva za vrijeme prakse. Također, poticat će suradnju privatnog sektora i obrazovnih institucija kako bi se unaprijedile vještine i znanja studenata tijekom obrazovanja te omogućiti poslodavcima pristup bazi talenata i potencijalnih zaposlenika.

Program počinje u prosincu, a cilj je, naglašavaju, poboljšati usklađenost vještina s potrebama tržišta rada u Hrvatskoj.

U početku studentima biti ponuđeno najmanje 100 mjesta za studentsku praksu, a studenticama barem 20 prilika za mentorstvo.

„Dodatna podrška biti će pružena studenticama, kroz specijaliziran program mentorstva, kako bi im se olakšalo uključivanja na tržište rada i profesionalni razvoj“, kažu.

Iz akademske su zajednice sudjelovanje već potvrdili Ekonomski fakultet u Zagrebu, Agronomski fakultet u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku, Ekonomski fakultet u Osijeku, Pravni fakultet u Osijeku, Prehrambeno tehnološki fakultet u Osijeku, Odjel za matematiku Sveučilišta u Osijeku, Sveučilište u Puli i Ekonomski fakultet u Rijeci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. listopad 2024 09:37