SINIŠA MIHELIĆ ZARADIO KAZNENU PRIJAVU

ŠEF SINDIKATA MUP-A PRONEVJERIO POLA MILIJUNA KUNA? Prijavili ga kolege

Sindikalisti sumnjaju da je Mihelić njihov novac potrošio na kupnju Audija i putovanja

Protiv Siniše Mihelića, predsjednika Općeg sindikata MUP-a, članovi te organizacije podnijeli su kaznenu prijavu zbog sumnje da je u prvoj polovici ove godine pronevjerio gotovo pola milijuna kuna sindikalnog novca. Kaznenu prijavu podnijeli su članovi sindikata nakon što su doznali da je u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja ove godine Mihelić potrošio oko 397.000 sindikalnih kuna na gorivo, cestarine i kazne za parkiranje te oko 93.000 kuna na reprezentaciju.

Odbijao izvješće

Članovi sindikata shvatili su da nešto nije u redu nakon što je Mihelić, koji je jedina osoba ovlaštena za zastupanje Općeg sindikata MUP-a u financijskom prometu i za upravljanje sredstvima sindikata, mjesecima odbijao sazvati sjednicu Središnjeg odbora sindikata te podnijeti financijsko izvješće.

Prijava? Nemam pojma

Nakon pritisaka, sjednica je ipak održana 7. rujna, no Mihelić nije podnio financijsko izvješće, nego je na sjednicu doveo računovotkinju sindikata, a koja je Središnji odbor izvijestila da je šef sindikata u prvoj polovici godine potrošio gotovo pola milijuna kuna na gorivo, cestarine, kazne za parkiranje i reprezentaciju.

Mihelić nije želio specificirati troškove i pokazati račune za potrošeni novac, no članovi sindikata sumnjaju da je novac potrošio na kupnju novog Audija A8 te troškove privatnih putovanja i odmora u društvu svoje supruge.

Kako doznajemo, Mihelić je nakon sjednice stavio mandat na raspolaganje te podnio zahtjev za mirovinu, no u međuvremenu se odlučio ponovno kandidirati za predsjednika sindikata. Opći sindikat MUP-a je osnovan prije dvije godine, a okuplja više od 2000 članova iz cijele Hrvatske.

- Kakva kaznena prijava? Nemam ja pojma o čemu pričate i nemam komentara - bio je kratak Mihelić u telefonskom razgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:11