DERBI NA KANTRIDI

KEK PORUČIO IGRAČIMA UOČI HAJDUKA 'Rijekin cilj može biti samo jedan. To je uvijek pobjeda'

'Igrat će dvije kvalitetne momčadi, a mogao bi odlučiti neki zalutali udarac i trenutni pad koncentracije'
 Tea Cimaš/CROPIX

Matjaž Kek je u predvečerje Jadranskog derbija ostao bez još jednog igrača. Uz Mujanovića koji je u prošlom kolu kod Istre 1961 dobio crveni karton te ozlijeđene i(li) oporavljenike Leškovića, Jugovića, Zlomislića i Datkovića, jučer je definitivno ostao i bez standarnog lijevog braniča Škarabota.

- Mujanović i Škarabot su sigurni izostanci u odnosu na momčad koja je pobijedila u Puli, a tek će zadnji treninzi definitivno “reći” na koga mogu računati za Jadranski derbi - pričao je na presici Kek.

- Interes ljudi za ovu utakmicu je sjajan, dobro je kada se o nogometu priča i kada se jedan nogometni susret ovako nestrpljivo iščekuje (do jučer u 17 sati prodano je 8.000 ulaznica, stiže 1.000 Hajdukovih navijača, nap.a). Mi moramo biti u najmanju ruku jendako angažirani i borbeni kao Hajduk da ostvarili svoj cilj. A moglo bi biti neizvjesno. Igrat će dvije kvalitetne momčadi, a mogao bi odlučiti neki zalutali udarac i trenutni pad koncentracije. Rijekin cilj može biti samo jedan. To je uvijek pobjeda. A u ovakvoj je utakmici sve još izraženije, poseban je naboj. Naša je jedina želja - dobiti ljutog rivala.

Tri velike utakmice (danas Hajduk pa u četvrtak Betis na Kantridi i druge nedjelje s Dinamom u Maksimiru) vidi kao - najlakše.

- Hajduk je suparnik koji si je također radom i rezultatima stvorio samopouzdanje, a mojim su igračima (pa ma tko na kraju bio spreman i zaigrao) te tri utakmice zapravo sjajna prigoda da nastave putem kojim idu od početka sezone. I to pred punom Kantridom. Gdje ćeš veće užitka? Činjenica da mi imamo najbolji napad, a Hajduk najbolju obranu lige, po meni je magnet više svima za doći na stadion. Da, ovo je moj prvi Jadranski derbi na Kantridi (u Splitu je jednom pobijedio 2:1, jednom remizirao 1:1) no osobno nemam osjećaj posebnih tenzija jer si sam namećem najviše moguće kriterije. Rijeka ide na pobjedu! - rekao je Matjaž Kek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:33