PELJEŠKA REVOLUCIJA Mario Bartulović (Vinarija Bartulović): "Šta će meni tko govorit‘ kakav plavac treba biti?" Odrastao je u Dubrovniku, a oca je prvi put pitao ima li kod njega u Prizdrini posla jer mu je trebala lova za koncert Biohazarda u Remetincu. Malo-pomalo, navukao se na djedovinu
Svjetski trendovi Potraga za savršenim kakaom odvela nas je u Amsterdam na sajam Chocoa Na ovom jedinstvenom događanju trude se povezati sve glavne sudionike u proizvodnji kakaovca i čokolade
Obožavat ćete je Torta bogata okusima i teksturama, istovremeno sočna, hrskava, slatka, slana i gorkasta
Počela je proslava tajlandske nove godine koju je najbolje proslaviti njihovim ukusnim i laganim desertom
Tamo gdje neki ljudi još uvijek žive gotovo kao nekad jeli smo jegulje s ražnja i brudet s plavim rakovima
Volite li kiselo i ljuto, tada bi vam se mogla svidjeti ova raskošna juha u kojoj sami birate glavnu namirnicu
Probaj pojesti samo jedan Tope se u ustima: Isprobajte recept za kekse s lješnjacima i čokoladom nove slastičarke na sceni Ida Vestić stoji iza slastičarskog brenda Maslo, a slastice koje priprema precizno su izrađene, savršeno uravnoteženih okusa i bez glutena
Zvuči sjajno Kažu da je ovo najbolja i najbogatija salata, a možete je napraviti samo u ovo doba godine, evo kako Originalno ovo jelo dolazi iz Toscane, no po sastojcima bi se moglo pripisati i našim krajevima, pa je doista šteta ne prisvojiti je, barem u proljeće kad gotovo sve s popisa imamo na dohvat ruke
PELJEŠKA REVOLUCIJA Frano Miloš (Vinarija Miloš): Posvećenost plavcu malom koja traje desetljećima Ovaj se pelješki vinar oduvijek snažno oslanjao na tradiciju. Od samih početaka vinograde radi bez herbicida, pesticida i umjetnih gnojiva, a svoja vina će predstaviti i na prvom GrapeStonu
Priče o kruhu Kada je otvorena Korica, prva artisan pekarnica u Zagrebu, malo tko je mogao predvidjeti njezin uspjeh
A GDJE JE SVJEŽE VOĆE? Posjetili smo glavni grad Malte i iznenadili se jer nigdje nismo pronašli ni trgovinu, a ni tržnicu
Vlasnici poznatog talijanskog restorana dali su nam recept za jelo kakvog se ne bi postidjeli ni najbolji chefovi
Novi slasni favorit Ako imate dvije zrele banane i ne znate što s njima, imamo recept za slasticu koju ćete u budućnosti redovito peći
tjedni meni Ovaj tjedan spremite slane palačinke s gljivama, pivski gulaš, povrtni quiche i sočnu pečenku
Vjerojatno niste probali Pravi se od dva sastojka, a kad ga kušate, zapitat ćete se zašto ovo mlijeko ranije niste probali
Ideje za ručak Izlet u prirodu idealan je da se opskrbite namirnicom koja je, kažu mnogi, bolja od češnjaka
MMM, PROBAJ OVO Krema od prezrelih banana ima nevjerojatan okus, kao mliječni karamel s okusom banane
Ovakvih nam događaja treba Bili smo na prvom Super Steak festivalu braće Maturanec u Gornjem Poloju, evo kako je bilo
PELJEŠKA REVOLUCIJA Stiže prvi festival prirodnih vina Hrvatske, ovo su ljudi koji su pokrenuli GrapeSton
Nova razina posvećenosti Od bombona i keksa, preko omiljenog doručka do ozbiljnih jela: prikupili smo lijepe, zabavne i duhovite gastro tetovaže
Ljudi o kruhu Ana Ugarković: "Moj je kruh kod mene uvijek glavna zvijezda, ali se uvijek rado druži i s drugom hranom"
Vikend na Plitvicama Ako želite unaprijediti svoje znanje iz enogastronomije, ne propustite ovo besplatno događanje
Iznenađenje na Vinistri Najbolje malvazije imaju Bastian i Deklić koji je uz Benvenutija i šampion među teranima!
Pelješka revolucija Mateo Vicelić (Vinarija Vicelić): "Od ovog, nema boljeg mjesta na svijetu za ispijanje čaše dingača"
Pelješka revolucija Denis Bogoević-Marušić (vinarija Križ): "Da bismo o vinu znali mnogo, moramo ga mnogo i piti"