Street food restoran i trgovina

CROATIAN FOOD HERITAGE Potpuno drugačija trgovina delikatesama

Otvoren street food restoran i kušaonica hrvatskih proizvoda

Croatian Food Heritage novi je street food restoran i trgovina u kojoj se mogu kušati i kupiti autohtone hrvatske namirnice. Vlasnici restorana navode da je Heritage svojevrstan hibrid između streetfooda, kušaonice i trgovine delikatesama.

- Vodimo se idejom da se većina onog što se kuša može kupiti i darovati ili ponijeti u vlastiti privatni prostor te iznova uživati u okusima i mirisima Hrvatske - kažu vlasnici među kojima je i Šime Sušić, pobjednik emisije MasterChef Hrvatska.
Vlasnici su se željeli okušati u gastroturizmu i tako je nastao Croatian Food Heritage.

- Spajanjem nacionalne gastronomske baštine s globalno prepoznatim konceptom streetfooda želimo dati doprinos nastavku i očuvanju proizvodnje autohtonih prehrambenih proizvoda. S obzirom da nam je želja što više hrvatskih posjetitelja, odnosno Zagreba, upoznati barem s djelićem naše nacionalne baštine, odabrali smo naziv razumljiv na dva svjetska jezika - engleskom i francuskom - kažu vlasnici te zanimljive kušaonice.

Croatian Food Heritage smjestio se u Petrinjskoj 14 u središtu Zagreba, a dečki su pri uređenju prostora pazili da razviju prostor za degustaciju i konzumaciju namirnica od prostora za izlaganje i prodaju kako se kupci ne bi zbunili. Izbor namirnica je doista velik, od domaćih maslina, tartufa i pralina do sireva, kulena i šunke.
Kada dođete u Croatian Food Heritage, možete biti sigurni da ćete probati nešto novo - Crobite™.

- Riječ je o brendiranom zalogaju koji u sebi nosi jedinstvo okusa i mirisa svih dijelova Hrvatske, poput ličke skute na bučinu pestu s hrskavom pancetom, bučinim sjemenkama i uljem, a potpisuje ga Šime Sušić. Sve namirnice i proizvodi u našoj ponudi proizvedeni su isključivo u Hrvatskoj. Nastojimo poticati male proizvođače, a što veći dio naše ponude upotpuniti proizvodima hrvatskog sela - kažu iz Croatian Food Heritagea i dodaju da su u ponudi i domaće lepinje (slavonska kulenova seka, buđola i pršut iz Zagore, istarska tartufata) za one gladnije te zdrave salate.

- Osim toga mogu se pojesti pravi slavonski čvarci ili dalmatinske masline marinirane u začinima. Od novih specijaliteta istaknuli bismo slavonsku platu ili pak Crobite s blago dimljenom pastrvom iz Krke. Od pića nudimo prirodne sokove i hrvatske craft pive, rakijice i nekoliko biranih vina - kažu iz Croatian Food Heritagea.
Naziv mjesta: Croatian Food Heritage
Adresa mjesta: Petrinjska 14
Radno vrijeme: od 10 do 20 sati

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2024 04:08