ISPROBAJTE

Majstor otkriva strogo čuvanu tajnu: Kako osvježiti zidove za 0 eura?

 /SHUTTERSTOCK

Zidove treba prati svakih šest mjeseci, tvrdi stručnjak za čišćenje koji je otkrio kako se to točno radi. Osim toga, tvrdi da bi ljudi koji u kući imaju djecu i kućne ljubimce trebali oprati zidove jednom mjesečno, prenosi Daily Mail.

Na TikToku jedan je stručnjak pokazao kako to detaljno napraviti. Prvo obrišete cijeli zid većom krpom za prašinu, praveći okomite poteze gore-dolje po zidu. Stručnjak naglašava da je važno redovito provjeravati krpu i vidjeti kada je treba otresti ili zamijeniti kako se prašina ne bi vratila na zid. Zatim se napuni sudoper višenamjenskim sredstvom za čišćenje i vodom te umoči u njega sredstvo za pranje prozora i dobro je iscijedi.

image
/SHUTTERSTOCK

Nakon toga, umočite sredstvo za pranje prozora u otopinu deterdženta i vode i snažno istrljajte mrlje i ogrebotine na zidu, područja oko prekidača svjetla i štokova koji su izloženi masnoj prljavštini jer ih je potrebno puno bolje očistiti nego što to uobičajeno čišćenje nalaže. Nakon toga isperite čistač u čistoj vodi i ponovno prijeđite po istom području.

image
/SHUTTERSTOCK

Stručnjak upozorava i da ne smijete močiti zid ili ga prejako ribati. Rad odozdo prema gore može zvučati kontraintuitivno, ali na taj način sprječavate da mrlje ili prljava vlaga kapaju niz zid. Pripazite i što koristite za čišćenje i nemojte koristiti preoštra sredstva jer biste mogli oštetiti zidnu boju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. ožujak 2024 20:19