OVO NIKADA NISTE ČULI

Na ovaj način banane možete čuvati do dvije godine! Zašto ne probati?

 /SHUTTERSTOCK
Potrebna vam je samo obična staklenka i nekoliko začina koje svi imamo kod kuće

Često, kada kupujemo banane u supermarketu, shvatimo kako je ovo voće sklono istrunuti i pocrniti u samo nekoliko dana. Međutim, postoji posebna metoda očuvanja; to će nam pomoći da banane ostanu sačuvane oko dvije godine.

Raznolika i zdrava prehrana temelj je zdravog načina života. Zapravo, naše je tijelo savršeni stroj, ali da bi pravilno funkcioniralo potrebno ga je adekvatno hraniti. Kada je riječ o dobroj prehrani, ne možemo ne spomenuti važnost konzumiranja voća i povrća svaki dan jer su prirodni izvori vitamina i minerala. Banane su također među najpopularnijim voćem.

image
/SHUTTERSTOCK

Što se tiče nutritivnih svojstava, poznato je da banana sadrži dosta kalija, kao i umjerenu količinu vitamina A, B i C.

Evo savjeta koji će pomoći da ih održimo u jestivom stanju dobre dvije godine. Kao prvo, odrežite im vrhove s obje strane, a zatim ih, ne skidajući koru, narežite na komade debele oko dva prsta. Kada to učinite, u prethodno steriliziranu staklenu posudu od zapremine 700 mililitara ubacite sljedeće sastojke ovim redoslijedom: lovorov list, dva režnja češnjaka, dva narezana komadića čili papričice, žličicu sjemenki korijandera, žličicu sjemenki kopra i žličicu mješavine papra (bijeli papar, crni papar, zeleni papar, ružičasti papar i piment).

image
/SHUTTERSTOCK

Zatim možemo ubaciti komadiće banane (u staklenku ove veličine stat će ih desetak) i još dvije-tri komadića čili papričice. Zatim dodajte žličicu šećera, jednu i pol žličicu soli, žličicu sedamdeset postotnog octa i vruću vodu da sve pokrije. Potom hermetički zatvorite staklenku, malo je promućkajte da se sastojci bolje sjedine i čuvajte na hladnom mjestu. Ovako pohranjena banana može trajati i do dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 15:39