riječ stručnjaka

Ne, nisu bapske priče: izbjegavajte pranje prozora u ovim danima. Evo i zašto...

 /SHUTTERSTOCK

Nikada, baš nikada ne perite prljave prozore dok vani sja sunce. Zato za sunčanih dana zaboravite na pranje prozora, iako to svi radimo. Glavni razlog leži u temperaturi. Ako je vani vruće i sunčano, sunce može prebrzo isušiti prozore, što obično rezultira mrljama i prugama. Do ove neželjene pojave dolazi jer voda i sredstvo za pranje prozora brzo ispare na vrućini, ostavljajući za sobom ružne tragove.

Stručnjaci za čišćenje potvrđuju ovu teoriju i ističu da je izbjegavanje pranja prozora po vrućem danu zapravo točno.

Idealno vrijeme za čišćenje prozora je oblačan dan. U tom slučaju preporučuje se koristiti sredstva za čišćenje stakla kako biste postigli besprijekorne rezultate bez tragova kamenca ili mrlja. Ako pak nemate izbora i morate čistiti prozore dok je sunčano, savjetuje se koristiti pjenastu gumu i čistiti samo male površine ili jedan po jedan prozor kako biste izbjegli brzo sušenje tekućine na staklu, prenosi Krstarica.

Čišćenje prozora je neizbježno kako bi tradicionalni prozori bili čisti, a značajno utječe i na razinu prirodne svjetlosti u prostoriji. Prozirni prozori omogućuju ulazak više svjetla, čineći vaš dom svjetlijim i ugodnijim mjestom za boravak. Stoga je mudro planirati čišćenje prozora tijekom oblačnih dana ili rano ujutro kada su temperature niže te tako izbjeći nepotrebne gnjavaže i neželjene tragove na prozorima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:55