NIŠTA OD ODGODE

ROGER WATERS 'PREGRADIO' POLJUD' Armada ide na Zapad, trećina stadiona potpuno zatvorena!

Nogomet se igra zbog navijača, ali da bi užitak bio kompletan, moraju i igrači imati normalne uvjete. Na poljudskom 'ultra-travnjaku' to se doima nemogućom misijom
 Ante Čizmić/CROPIX

Nema odgode nedjeljne utakmice Hajduka i Rijeke, susret dvaju klubova s Jadrana igrat će se sutra u 19.00 sati na Poljudu.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić objasnio je zašto je Hajduk tražio odgodu.

- Htjeli smo pomoći organizatoru koncerta koji se na Poljudu održava u sljedeći utorak. Ne znam hoće li imati dovoljno vremena da sve organiziraju u dva dana koliko im je na raspolaganju od utakmice do koncerta - kazao je Brbić.

Zbog koncerta Rogera Watersa promijenit će se i kapacitet poljudskog stadiona za susret s Rijekom. Umjesto punog kapaciteta od 34.000 mjesta za sutrašnji dvoboj, gledateljima će na dispoziciji biti gotovo trećina manje mjesta na tribinama (cca 24.000).

- Zatvorit će se južna tribina i pola zapada. Izgubit ćemo nešto u financijskom segmentu zbog manje prodaje ulaznica, a morat ćemo angažirati i veći broj policajaca koji će čuvati gostujuće navijače na zapadnoj tribini.

Na Poljudu će sutra biti zatvorena oba ulaza na južnoj tribini, te ulazi B, C i D na zapadu, a upitan je i jedan ulaz istočne tribine na granici s jugom. Na ulazu C bit će smještena Armada za koju je već napravljen novi "kavez". Policija će na zato na zapadu napraviti svojevrsnu tampon zonu, prazan prostor koji će dijeliti Hajdukove i Rijekine navijače. Uz to, Poljud zbog radova ukolo stadiona neće ovoga puta imati ni službeni parking, pa je prometni kaos pred utakmicu lako predvidjeti. Uz bitno povećani broj policajaca i zatvorene dijelove tribina, ostalo je za kraj i pitanje travnjaka. U očajnom je stanju poljudski teren bio već nakon 15-ak minuta prekjučerašnjeg dvoboja a Turnovom.

Što onda očekivati od požutjele poljudske trave za nedjelju?

- Igralo se protiv Turnova, igrat će se i sutra - kratko je odgovorio Brbić ne želeći dalje komentirati priču oko lošeg stanja travnjaka.

Ali, travnjak je ipak središte problema. Nogomet se igra zbog navijača, ali da bi užitak bio kompletan, moraju i igrači imati normalne uvjete. Na poljudskom "ultra-travnjaku" to se doima nemogućom misijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:01