PROMJENE NA POLJUDU

'ŠVEĐANIN IMA ZADATAK STVORITI MODERAN HAJDUK' Brbić objašnjava zašto je doveo Anderssona

Anderssonovi prihodi ne izlaze iz platežnih mogućnosti Hajduka. On će imati zadaću i relizacije transfera igrača, ali uz sve navedeno imamo još jednu zadaću, kaže Brbić
 Jakov Prkić/CROPIX

Dogovor je sklopljen, ali ugovor još nije potpisan. Koliko je blizu angažman Jensa T. Andersssona za sportskog direktora Hajduka, upitali smo u subotu ujutro predsjednika Bijelih Marina Brbića?

- Istina je da smo usaglasili stavove, međutim, još nije potpisan ugovor. Očekujem da se ugovor realizira u drugoj polovici sljedećeg tjedna - kazao je Brbić i dodao:

- Andersson je ovog trenutka vrlo blizu Hajduku, ali ako se slučajno dogodi veliki obrat imamo i drugo rješenje. Ne, ne pregovaramo s nijednim kandidatom osim Šveđanina u ovom trenutku. Vjerujemo u njegov dolazak, međutim za svaki slučaj, postoje i druge opcije.

Poljud je dakle već spreman za dolazak Anderssona, prvog stranca na mjestu sportskog direktora.

- Moram priznati, ja sam autor ideje o dolasku stranca za sportskog direktora - spremno je odgovorio Brbić objasnivši pritom zašto se priklonio inozemnom umjesto domaćem rješenju.

- Želio sam dovesti čovjeka koji će nam dati moderni ustroj kompletnog sportskog pogona. Čovjeka koji nije opterećen nikakvim domaćim relacijama, da ne kažem, klanovima. Šveđanina dovodimo da bi stvorio moderni, europski Hajduk - naglasio je Brbić.

Kako će Anderssonov rad izgledati u svakodnevnici? Ne poznaje hrvatski jezik, ne poznaje suradnike....

- S trenerom Tudorom, njegovim pomoćnikom Vukasom i Upravom će komunicirati na engleskom. Komunikacija će biti najmanji problem, uostalom u svakodnevnom poslu imat će podršku Uprave i Nadzornog odbora. Šveđani su poznati po sjajnoj organizaciji i disciplini, te odličnom korištenju ljudskih resursa. Cilj je da se i u Hajduku primjeni taj švedski model.

Andersson nastavlja Krešićev rad?

- Nažalost, ne može se tako reći. S obzirom na posao napravljen u tom segmentu tijekom posljednjih 10-ak mjeseci Andersson startati od nule. Krenuti od početka.

Ugovor je spreman na rok od dvije godine. Je li potvrđena mjesečna plaća od 6000 eura, kakvi su bonusi za nagrade o kojima se tako puno pričalo posljednjih dana?

- Znate da su financijski detalji posebna priča. To je tema o kojoj se ne razgovara za medije, ali reći ću vam da Anderssonovi prihodi ne izlaze iz platežnih mogućnosti i okvira u kojima se radi u Hajduku. Andersson će imati zadaću i relizacije transfera igrača, ali uz sve navedeno imamo još jednu zadaću. Naš je cilj da Andersson u dvije godine rada na Poljudu školuje svog nasljednika. Znači, tri su cilja u našem ambicioznom planu. Iskristalizirati jasan sustav rada, djelatnike za budućnost kluba i čovjeka koji će nastaviti Anderssonov posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 12:02