EUROPSKA LIGA

FOTO: DINAMO - PSV 0-0 Mamićev Dinamo nije naplatio dobru predstavu, napadači 'štrajkali'

U susretu trećeg kola B skupine Europske lige nogometaši Dinama su pred praznim tribinama stadiona Maksimir odigrali 0-0 protiv PSV-a osvojivši prvi bod u skupini

Unatoč hrabroj igri, vjerovatno i najboljoj u ovoj sezoni s obzirom na ime i snagu protivnika, Dinamo nije uspio uzeti tri boda u sudaru s PSV-om. Nakon 90. minuta na praznom stadionu renomirani protivnik iz Eindhovena uspio je odoliti pritisku 'modrih' i vratiti se u Nizozemsku s bodom.

Upravo je nevjerovatan bio preobražaj Dinama u odnosu na posljednje partije. Kao da je riječ o nekoj drugoj momčadi a ne o ekipi koja je bila neprepoznatljiva protiv Splita, Ludogoreca, Zadra...

Dugo su u Dinamu lomili odluku hoće li istrčati sa Sammirom u vršku napada od prve minute ili će filho čekati priliku s klupe. Po jednoj varijanti plan je bio da se ide na početni pritisak na relativno neiskusnu obranu PSV-a a za to je prijeko potreban bio brzanac Čop. Međutim, Zoran Mamić u jednom trenutku je prelomio i na travnjak poslao Sammira. Zadatak je bio da djeluje u špici napada i povlači se po loptu u sredinu kako bi se otvorio prostor za Soudanija i Fernandesa. I nije to izgledalo loše. S povremenim priključivanjem Antolića i Brozovića, Dinamova igra je ličila na nešto. Sammir je izdržao poluvrijeme prije nego je mjesto u igri prepustio Čopu.

Od prvog sučeva zvižduka domaćini su preuzeli konce igre. Redali su priliku za prilikom i tek zahvaljujući sjajnom vrataru Tytonu i sebičnosti Soudanija na odmor se nije otišlo s za Dinamo. Naime, u najboljoj prilici Dinama kada su četiri 'modra' izašli u kontru na samo dvojicu igrača PSV-a, Soudani nije dodao loptu bolje postavljenom Antoliću.

Prije toga su vratara PSV-a testirali Šimunić, Brozović i Antolić koji je u 13. minuti ispremiješao obranu gostiju, probio desnu stranu sve do peterca gdje je udarac Pinta završio u bloku gostiju. PSV je došao do izražaja koncem prvoga djela kada je nakon udarca iz kuta pokušao Toivonen ali se na pravom mjestu našao Josip Šimunić. Omjer pokušaja na poluvremenu 12 -2 u korist domaćina dovoljno je govorio kakvoj smo igri Dinama svjedočili u prvome djelu.

Nastavak je počeo s dvije poluprilike koje je kreirao dvojac Antolić - Fernandes, dok su gosti bili opasni preko Depaya koji je promašio dvije poluprilike... Opasno su živjeli gosti oko 70. minute kada je su pokušaji Fernandesa i Pivarića završili u bloku PSV-a, dok je udarac Čopa blokirao - Ademi!

Do kraja Dinamo nije uspio slomiti čvrste Nizozemce ali su barem stigli do premijernog boda u Europskoj ligi.

DINAMO - PSV 0-0

KRAJ UTAKMICE.

93. minuta - U posljednjim sekundama utakmice Tyton je sjajnom paradom obranuo Ademijev udarac iz daljine.

89. minuta - Fernandez je opet bio sebičan, pucao je iskosa, a lopta je otišla kraj gola.

71. minuta - Nevjerojatno kako lopta neće u gol. Nakon velike gužve Modri su pucali nekoliko puta, Nizozemci su uklizavali i odbijali, a na kraju je Čop pogodio - Ademija!

62. minuta - Depay je iz slobodnog udarca vrlo dobro opalio, lopta je prohujala malo preko vrata.

60. minuta - Fernandes se odhrvao svim napadima braniča, opalio sa 16 metara, ali visoko preko gola. Tempo je malo pao u drugom dijelu, ali Modri su i dalje bolji.

54. minuta - Schaars je sa 17 metara pucao ravno u Zeleniku.

53. minuta - Sammira je zamijenio Čop.

Počelo je u nastavku.

Kraj prvog poluvremena.

31. minuta - Najveća šansa za Dinamo. Čak četiri igrača krenula su na dva braniča PSV-a, Soudani je krenuo sam na Tytona, ali vratar gostiju je spasio svoju momčad.

30. minuta - Soudani se sjurio prema vratima, bila je to obećavajuća situacija, ali Alžirac je promašio cijelu loptu.

21. minuta - Sammir je pokušao sve sam na malom prostoru, došao je čak do golman, ali izgubio je ravnotežu i nije mogao normalno pucati.

17. minuta - Nastavlja se paljba prema Tytonu. Brozović je odlično proigrao Soudanija, koji je sa 17 metara pucao preslabo...

15. minuta - Sada je tukao Brozović, lopta je prohujala preko gola.

13. minuta - Biljantna solo akcija Antolića - nanizao je nekoliko PSV-ovih braniča i došao skroz do gol-linije. Povratna lopta nije bila loša, ali Brozović i Pinto nisu najbolje reagirali.

11. minuta - Modri su kratko odigrali nakon kornera, lukavo izigrali gostujuću obranu, a Soudani je s desetak metara pucao pokraj gola.

10. minuta - Brozović je iz slobodnog udarca s 17 metara pogodio živi zid.

3. minuta - Dobar početak Dinama. Soudani je pokušao atraktivno, iz poluvoleja, ali Nizozemci su to uspjeli nekako blokirati.

Utakmica je počela!

DINAMO: Zelenika, Pinto, Addy (od 81. Šimunović), Šimunić, Pivarić, Brozović, Ademi, Soudani, Antolić (od 85. Lima), Fernandes, Sammir (od 53. Čop)

PSV: Tyton, Arias, Bruma, Hendrix, Wilems, Schaars, Jozefzoon, Maher, Toivonen, Depay, Locadia (od 75. Matavž).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:54