ZADNJI DANI KAMPANJE

Izbori pred vratima: Baracka Obamu podržao i gradonačelnik New Yorka

President Barack Obama, right, and Republican presidential nominee Mitt Romney shakes hands following their third presidential debate at Lynn University, Monday, Oct. 22, 2012, in Boca Raton, Fla. (AP Photo/David Goldman)
 AP

NEW YORK - Michael Bloomberg, gradonačelnik New Yorka koji se upravo bori s golemim posljedicama prolaska razornog uragana Sandy, u četvrtak je podržao demokrata Baracka Obamu za drugi predsjednički mandat i pritom istaknuo važnost Obamina rada u borbi protiv klimatskih promjena.

"Naša se klima mijenja", napisao je Bloomberg u članku za Bloomberg View. Napisao je da porast ekstremnih vremenskih nepogoda u svijetu, a jednu od njih New York je doživio ovoga tjedna, može i ne mora biti posljedica klimatskih promjena. No, mogućnost da su za to odgovorne klimatske promjene "trebala bi potaknuti sve izabrane lidere da odmah krenu u akciju", upozorio je Bloomberg.

Ocijenio je kako je Obama učinio važne korake u cilju borbe protiv klimatskih promjena, dok je njegov republikanski izazivač Mitt Romney promijenio svoja stajališta o klimi u odnosu na vrijeme kada je bio guverner Massachusettsa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:47