ŠOKANTNA VEČER

TALAČKA KRIZA U ZAGREBU Pljačkaš sat vremena trgovkinju držao zatočenom!

 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Gotovo sat vremena trajali su pregovori policije i 45-godišnjeg lopova Jadranka Č. iz Bjelovara koji je u večernjim satima subote držao zatočenu u toaletu trgovine 'Prehrana' na zagrebačkom Prisavlju prodavačicu Anitu H.(22).

Zahvaljujući prisebnosti trgovkinje koja je mobitelom putem SMS-a komunicirala sa jednom stanarkom zgrade, naoružanom razbojniku propao je pljačkaški pohod te se nakon sat vremena odlučio predati policiji.

Međutim, za njegovim pomagačem s kojim je bio na vezi cijelo vrijeme i koji mu je dojavio da je stjeran u kut jer da je policija opkolila cijelu zgradu te da mu se loše piše, istražitelji i dalje intenzivno tragaju.

- Ušao je pred zatvaranje oko 20 sati u trgovinu i naredio Aniti da zaključa vrata, valjda kako ga nitko ne bi omeo dok krade novac. Na kraju je i nju zatvorio u WC-u, ali nije slutio da ona kod sebe ima mobitel s kojeg šalje očajničke poruke da joj se pomogne jer da je žrtva lopova. Šest policijskih kola, duge cijevi i vatrogasci brzo su se sjatili u kvart. Pljačkašu je tada prijatelj lopov izvana dojavio da je u gabuli. Nije znao što da učini pa je pištolj i 'vezu' stavio u vrečicu i odbacio u šupu koja se nalazi iza stražnje strane trgovine. Predao se i odvezen je u postaju na obradu, a krimovci su dalje po nasipu nastavili tražiti njegovog pomagača - ispričao nam je jedan od stanara zgrade u sklopu koje se nalazi trgovina.

Dodaju i kako je u proteklih mjesec i pol dana ovo već četvrto razbojništvo u Prehranu te ne isključuju da je, možda, riječ o istoj ekipi koja pljačka.

- Prodavačica Anita se nakon razbojništva odvezla taksijem, pretpostavljam na prepoznavanje u policijsku postaju. Ne bi me začudilo da je otišla na psihijatriju. Prošao sam rat i znam kako je kad ti se uperi pištolj u glavu. Ona će nakon ovog vala razbojništava dobiti PTSP - zaključuje, pak, drugi stanar zgrade dodavši kako je muškarac bio poprilično zbunjen i šokiran promptnošću policije koja se u manje od deset minuta od početka talačkog razbojništva , ukazala na vratima trgovine.

Kako doznajemo, Bjelovarac Jadranko je stari policijski znanac koji se ogriješio o zakon već desetak puta zbog niza imovinskih delikata. Trenutno se nalazi na vrućoj policijskoj stolici gdje istražitelji pokušavaju doći do informacija o njegovom pomagaču, a utvrđuje se i je li povezan s još nekim razbojništvima u metropoli proteklih dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:52