NiŠTA OD NADOGRADNJE

VIDEO Microsoft predstavio Windows Phone 8. Stiže na jesen, ali ne na postojeće uređaje

Najveća novost je korištenje nove verzije NT krenela koji bi trebao olakšati razvoj aplikacija kao i bolju integraciju s Windows 8 operativnim sustavom za računala i tablete

Microsoft je objavio detalje o nadolazećoj verziji operativnog sustava Windows Phone 8.

Najveća novost je korištenje nove verzije NT krenela koji bi trebao olakšati razvoj aplikacija kao i bolju integraciju s Windows 8 operativnim sustavom za računala i tablete.

Kao što je i očekivano dodana je podrška za višejezgrene procesore što bi trebalo donijeti bolje performanse u zahtjevnijim aplikacijama, a istovremeno smanjiti potrošnju baterije jer će se dodatne jezgre uključivati samo u slučaju potrebe za procesorskom snagom.

Najviše zamjerki sadašnjem WP7 upućuje se na račun WVGA rezlolucije ekrana pa je ona sada povećana na XWGA i 720p.

Dodana je i podrška za NFC tehnologije, a predstavljen je i Microsoft Wallet, a plaćanje će biti moguće raznim servisima.

Napokon je dodana mogućnost proširivanja memorije putem Micro SD kartica, a Bingove mape zamijenit će Nokia Maps.

Windows Phone 8 donosi i neke kozmetičke novosti. U prvom redu one se odnose na personalizaciju početnog zaslona pa korisnik sada ima na izbor tri veličine 'pločica' za lakši pristup instaliranim aplikacijama.

Skype i ostali ViOP servisi bit će integrirani u OS što će omogućiti normalno korištenje za razliku od dosadašnje prakse gdje zbog nedostatka pravog multitaskinga ovo nije bilo moguće.

Dodatno je poboljšan i Internet Explorer, a dodana je i mogućnost bežične nadogradnje uređaja.

Microsoft se pohvalio i bazom od 100.000 aplikacija koje su dostupne u trgovini aplikacija.

Iako je ranije bilo najavljivano da će postojati mogućnost nadogradnje WP 7 uređaja na novi OS, od toga na žalost neće biti ništa.

Microsoft će starim korisnicima ponuditi Windows Phone 7.8 koji bi vizualno trebao pratiti novi OS, a ako želite iskoristiti puni potencijal novog WP 8 sustava morat ćete kupiti neki noviji uređaj.

Izlazak je najavljen za jesen, a prve uređaje na novom OS-u najavili su Nokia, Samsung, HTC i Huawei.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2024 19:40