FILM ILI STVARNOST

VIDEO 'TO JE TOTALNO LUDILO' Mladi par koji glumi blizance koji bježe s Kube, pobjegao s Kube i čeka blizance

Mladi kubanski glumački par koji u zapaženom filmu “Una Noche” glume blizance koji bježe s Kube, pobjegao je s Kube i čeka blizance. U priči u kojoj se ne zna što je stvarnost, a što film, glavni su likovi kubanski glumci Javier Nunez Florian i Anailin de la Rua de la Torre.

Film je nastao kao diplomski rad Lucy Molloy kad je diplomirala na Njujorškom sveučilištu NYU. Molloy je jedno vrijeme živjela na Kubi i zapazila kako tamo živi neobično velik broj jednojajčanih blizanaca. Tako je dobila ideju za priču koju je na NYU zapazio njihov bivši student, veliki Spike Lee.

Film je fantastično zaživio i suvereno kruži najjačim festivalima i skuplja nagrade. Najjači proboj napravio je na Tribeca Film Festivalu gdje je dobio nagradu za najbojleg glumca, najbolju kameru i najbolji originalni scenarij. Priča o dvoje hipersenzibilnih blizanaca Eliu i Lili i talent glumačke postave osvojili su kritičare i publiku.

Ali Javier i Anailin, koji su u film dospjeli kao naturščici, nestali su na putu za Tribecu. Posljednji put su viđeni na aerodromu u Miamijuna presjednju za New York, odakle im se gubi svaki trag, a nedavno se pročulo da traže azil u Americi. Na prikazivanju filma u Tribeci pojavio se damo DAriel Arrechaga, koji u filmu glumi nabrijanog, napaljenog Raula, prijatelja Elia i Lile.

Arrechaga je rekao novinarima de zna gdje su Javier i Anailin. Tri dana kasnije, glumci su Reutersu potvrdili da su na sigurnom i da traže azil. Nakon toga pojavili su se na presici za film uoči početka njegova redovnog prikazivanja u Miamiu i New Yorku. Priča je tada dobila novi ludi zaplet, jer su Javer i Anailin objavili da čekaju - blizance. “To je totalno ludilo, jer oni i u filmu igraju blizance”, rekla je redateljica Molloy The HOllywood Reporteru. “Sada blizanci s ekrana imaju svoje, prave blizance!”

Molloy je posebno vezana uz Javera i Anailin jer je dugo tražila prave ljude za dvije glavne uloge, a odabrala ih je među više od 2000 mladih koji su bili došli na audiciju, a zatim ih snimajući učila i filmu i glumi i nije ih vidjela sve od 2010. kad je snimanje završilo ali nikad ih nije zaboravila. I Javier i Anailin žele nastaviti glumačku karijeru, ali u međuvremenu su morali naći druge poslove, on radi što god ulovi a ona radi kao konobarica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:24