ODABRALI SAMA SMITHA

OVO JE TREBALA BITI NASLOVNA PJESMA U NOVOM FILMU O JAMESU BONDU Producenti na kraju odbili Radiohead, bend objavio novu stvar

(FILES) Thom Yorke, lead singer of the British band Radiohead, performs at the Optimus Alive music festival at Alges, in this July 15, 2012, file photo in Lisbon. Art-house rockers Radiohead offered a Christmas surprise on December 25, 2015-- a new song, initially intended for the latest James Bond film. The British band, which has not released an album since 2011 amid persistent speculation about new recordings, said it had been asked to write the theme for "Spectre," the latest installment in the series about the dashing secret agent. "Yes we were," Radiohead wrote on its website, as if anticipating fans' doubts. "It didn't work out, but became something of our own, which we love very much," the band wrote. AFP PHOTO/PATRICIA DE MELO MOREIRA/FILES
 PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP ImageForum

Grupa Radiohead je na Božić objavila svoj glazbeni broj koji je trebao biti naslovna pjesma u najnovijem filmu o Jamesu Bondu 'Spectre', ali producenti su na kraju odabrali pjesmu Sama Smitha 'Writing's On The Wall'.

'Lani su nas tražili da snimimo naslovnu pjesmu za film o Bondu Spectre. To smo i učinili, ali na kraju nije prošla pa je postala nešto naše, nešto što nam se jako sviđa', napisao je pjevač Radioheada Thom Yorke na Twitteru.

'Kako se godina približava svome kraju, mislili smo da biste je htjeli poslušati. Sretan Božić. Neka sila bude s vama', dodao je Yorke, aludirajući na novi nastavak filmske sage Star Wars, koji je nedavno stigao u kina i čini se da će postati najuspješnijim filmom u povijesti, barem kada je riječ o zaradama na kino ulaznicama.

Nova pjesma Radioheada zove se 'Spectre', a objavljena je na glazbenom servisu Soundcloud te je dostupna za besplatni download.

Prije nego je novi film o Jamesu Bondu stigao u kina, špekuliralo se da je upravo Radiohead snimio naslovnu pjesmu, a BBC javlja da je u srpnju jedan lanac kladionica čak obustavio uplate na tu temu kada je netko uplatio astronomski iznos baš na Radiohead.

Prve reakcije kritičara na pjesmu su uglavnom pozitivne, svakako znatno pozitivnije nego na Smithovu pjesmu koja je u konačnici završila u filmu. Ipak, 'Writing's On The Wall' je naišla na veliki uspjeh kod slušatelja i bila je prva naslovna pjesma iz nekog filma o Bondu koja se popela do prvog mjesta na britanskoj top listi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 20:07