ODVJETNIK S 20 GODINA ISKUSTVA

STRUČNJAK ZA TROVANJE HRANOM OTKRIVA 'Ovih šest namirnica nikada ne jedem'

 Getty Images

Nakon što je proveo više od 20 godina radeći na sudskim sporovima vezanim uz trovanje hranom, odvjetnik Bill Marler jednostavno je prestao jesti određenu hranu.

Nakon što je u parnicama za svoje klijente koji su se razboljeli od pokvarene hrane dobio više od 600 milijuna dolara, Marler je u časopisu Food Poisoning Journal u subotu objavio članak objašnjavajući koju je hranu maknuo iz svog jelovnika.

Tvrdi kako su ga njegova iskustva uvjerila da ove namirnice nisu vrijedne rizika:

1. Sirove kamenice - Bolesti vezane uz konzumaciju školjki sve su češće, a razlog tome je zagrijavanje mora. Kako se more zagrijava, mikroorganizmi rastu i talože se u kamenicama koje potrošači vole jesti.

2. Prethodno razrezano ili oprano voće i povrće - Maler kaže kako ove namirnice izbjegava '...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2025 10:10