PAZITE SE

Nutricionist Orlić opširno komentira najveću studiju o prerađenoj hrani: Često jedete pahuljice, krafne, kobasice...?

Doktor znanosti inženjerske kemije u području biotehnologije i sportski nutricionist Sebastijan Orlić

 Darko Tomas/Cropix
Nutricionist komentira dosad najveću studiju o utjecaju industrijski prerađene hrane na zdravlje

Gotova jela puna su soli i aditiva, žitarice za doručak imaju toliko šećera da su slađe od čokoladica, a prerađeno meso prepuno je nitritnih konzervansa koji stvaraju štetne spojeve kada se kuhaju. Novi pojam za opisivanje ovih nutricionističkih kriminalaca postaje sve popularniji: čuvajte se ultraprerađene hrane.

"Ultraprocesirana hrana uistinu jest najveći krimen modernog prehrambenog okruženja, a najveći problem redovne, svakodnevne konzumacije takvih namirnica često je neprepoznat i neosviješten", kaže nam doktor znanosti inženjerske kemije u području biotehnologije i sportski nutricionist Sebastijan Orlić.

Ultraprerađena hrana u fokusu je mnogih studija posljednjih godina pa su tako znanstvenici iz Singapura analizirali efekt...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 17:09