BIZARAN SLUČAJ

'LASKALO MI JE NJEGOVO UDVARANJE' Zatvorsku savjetnicu (43) zaveo robijaš (19), pretukao ju pa se objesio

Bivši zatvorenik Anthony Dunn (19), objesio se nakon što je pretukao svoju ljubavnicu Anitu Setz (43), koju je upoznao u zatvoru za maloljetnike. Sve se to dogodilo još 2004. godine, a istraga je pokrenuta tek nakon devet godina.

Gospođa Setz je volontirala kao savjetnica u zatvoru, te je tamo upoznala Dunna s kojim je započela vezu samo dva tjedna nakon što je on pušten na slobodu. Veza je izmakla kontroli jer je jedno večer mladić došao kasno u prihvatilište u kojem je boravio tijekom uvjetnog roka.

Zbog straha da će biti ponovno zatvoren, Dunn, koji je patio od mentalnog poremećaja, pobjegao je te je živio s ljubavnicom. Poslije tri tjedna mu je nestalo lijekova te je napao ljubavnicu. Kako bi pobjegla od njega, gospođa Setz je skočila s prozora na gornjem katu kuće te je otišla u bolnicu gdje je operirana pet sati zbog ozljeda koje joj je nanio mladić

Dunn je zbog toga bio uhićen te je potom odveden u instituciju za mlade prijestupnike u Rochesteru. Tamo je počinio samoubojstvo, iako je bio pod prismotrom.

Majka dvoje djece je rekla istražiteljima da je mladića upoznala tijekom njegova služenja kazne zbog nanošenja tjelesnih ozljeda, kao i to da ga savjetovala u ime humanitarne udruge Starting Point.

- U to vrijeme sam bila polaskana. Bio je stvarno duhovit. Nasmijavao me do suza - izjavila je gospođa Setz koja se s Dunnom viđala u blizini njegova hostela kod Basildona u Essexu.

Krajem kolovoza 2004. godine ona je Dunna vratila u hostel s 40 minuta kašnjenja. Njega je uhvatila paranoja jer je mislio da će ga poslati natrag u zatvor.

- Rekla sam mu da ću oći ću po njega, ali samo ako obeća da će se javiti svom službenicku za uvjetnu sutradan - rekla je nesretna gospođa Setz. Slučajem okolnosti sutradan je bio praznik, te bio uvjeren da će završiti u zatvoru.

- Nisam nikoga kontaktirala jer sam razmišljala o posljedicama za njega i za sebe - dodala je uz napomenu da je u početku bio sretan, ali je kasnije postajao sve paranoičniji.

Par je zajedno živio tri tjedna, a onda je mladić jedno večer počeo puno piti. Prijatelji gospođe Setz su čuvali njenu djecu, a kada je ona krenula do njih, Dunn ju je napao.

Savjetnik Dunnove obitelji, Nick Brown rekao je gospođi Sertz da je morala ostati unutar profesionalnih granica, a i ona je priznala da je načinila pogrešku.

Poslije ove afere, ona je pokušala i dalje biti savetnica, ali je uskoro odustala. Prije toga joj jebilo zabranjeno raditi u instituciji za maloljetne prijestupnike u Rochesteru.

U međuvremenu su dužnosnici kritizirani jer je istaga trajala devet godina. Do odgode je navodno došlo zbog kompliciranosti slučaja.

Inspektori su 20011. godine rekli kako je neprihvatljivo da istraga oko Dunnove smrti još nije pokrenula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 17:23