Vrijedna investicija

Obrtnik iz Rijeke mjesečno uštedi i do 1000 kuna na računima: ‘Uložim samo 76 kuna!‘

Iz HEP Opskrbe su potvrdili da će poskupiti struja za pravne osobe. Razlog je višestruki rast cijena na tržištu u zadnjih godinu dana


Darko Sertić, vlasnik ugostiteljsko-trgovačkog obrta Podmornica

 Matija Djanješić/Cropix

Od 1. travnja porasli su računi za struju za veliki broj kućanstva u Hrvatskoj, ali i za obrtnike i poduzetnike. Razlog je višestruki rast cijena na tržištu u zadnjih godinu dana, ponajviše zbog poskupljenja energenata koji se koriste za proizvodnju električne energije (plin, ugljen), većih cijena emisijskih jedinica CO2, kao i ekstremnog povećanja cijena električne energije na veleprodajnim tržištima koje iz dana u dan dostižu nove rekordne razine.

- Cijene pojedinih burzovnih i tržišnih proizvoda višestruko su veće u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Poremećaj na tržištu prisutan je već dulje vrijeme – istaknuo je Mario Puntarić, direktor Sektora za prodaju u HEP Opskrbi.

image

Mario Puntarić, direktor Sektora za prodaju u HEP Opskrbi

Poskupljenje režija je scenarij koji obrtnici znaju da ne mogu nikako izbjeći. Jedan od njih je i Darko Sertić (64), vlasnik ugostiteljsko-trgovačkog obrta Podmornica u Rijeci.

Doba sveopćeg poskupljenja

- Kada su u pitanju režije, kod nas na obali nema velike razlike između zimskog i ljetnog perioda jer koliko zimi trošimo na grijanje toliko ljeti dajemo za hlađenje – kaže Sertić.

JEFTINIJE GORIVO I MANJI RAČUNI ZA STRUJU? MOGUĆE JE, UŠTEDITE VIŠE TISUĆA KUNA KROZ POGODNOSTI HOK OBRTNIK PLUS PROJEKTA! PROČITAJTE VIŠE NA NAŠEM SPECIJALU.

U doba sveopćeg poskupljenja, od goriva do namirnica, obrtnici traže bilo koji način za uštedu, a Sertić je pronašao rješenje s kojim mjesečno sačuva i do 1000 kuna na računima. Riječ je o projektu HOK Obrtnik plus koji obaveznim i dobrovoljnim članovima HOK-a osigurava brojne pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, čime se ostvaruju i značajne uštede u poslovanju. U širokoj lepezi usluga obrtnici mogu ugovoriti i povoljnije cijene za struju putem HEP Opskrbe.

- Obrtnici su mogli do sada, a tako će biti i ubuduće, uštedjeti na računima za struju izborom HEP Opskrbe za svog opskrbljivača, kroz program HOK Obrtnik Plus. Vjerujemo da će ponuda HEP Opskrbe kroz program HOK Obrtnik Plus i dalje biti najbolja ponuda za obrtnike i poduzetnike na tržištu – navodi Puntarić.

Naime, znatan je dio obrtnika, na poziv Hrvatske obrtničke komore, već nakon prvih najava o poskupljenju struje u studenom prošle godine, potpisao Sporazum o suradnji s HEP Opskrbom. Na taj su način zaštitili svoje poslovanje od cjenovnog udara i to na dulje razdoblje jer ugovor s HEP Opskrbom omogućava zajamčene dvije godine nepromijenjenih cijena, bez obzira na tržišna kretanja. Jedini uvjet za prijavu u projekt jest plaćanje članarine HOK-a, a jedan od obrtnika koji je iskoristio tu mogućnost jest i Sertić.

Ulaganje od 76 kuna

- Članarina se često stavlja u kontekst s nekakvim parafiskalnim nametom, no ja više gledam na nju kao na ulaganje. Plaćanjem 76 kuna komorskog doprinosa svaki mjesec zaradio sam između 800 i 1000 kuna u obliku ušteda na različitim poljima, od struje i goriva do nabave repromaterijala. Na razini godine dolazimo do cifre od skoro 12.000 kuna s kojom se može pokriti veći dio troška za kupovinu dostavnog vozila – objašnjava Sertić.

image

Darko Sertić

Matija Djanješić/Cropix

Ovaj način uštede potiču i u HEP Opskrbi jer su, kako ističu, u Hrvatskoj obrtničkoj komori prepoznali pouzdanog poslovnog partnera koji se aktivno i svesrdno zalaže za iznalaženje najboljih poslovnih rješenja za svoje članove.

JEFTINIJE GORIVO I MANJI RAČUNI ZA STRUJU? MOGUĆE JE, UŠTEDITE VIŠE TISUĆA KUNA KROZ POGODNOSTI HOK OBRTNIK PLUS PROJEKTA! PROČITAJTE VIŠE NA NAŠEM SPECIJALU.

- Poslovna suradnja proteklih godina u potpunosti je opravdala naša očekivanja, a vjerujemo da su najveći dobitnici ove suradnje naši kupci obrtnici. HEP Opskrba će i u budućnosti pružiti punu podršku i odazvati se ovom i drugim sličnim projektima – kaže Puntarić.

Pritom beneficije nisu ograničene samo na cijene energenata (goriva i struje). Obrtnici te dobrovoljni članovi ulaskom u program mogu ostvariti popuste na različite medicinske usluge, pretplatu dnevnih novina te na oglašavanje u njihovim izdanjima. Članovi mogu koristiti i povlaštene cijene na uredski materijal, hardver i POS uređaje, ali i povoljnije cijene smještaja na atraktivnim destinacijama u Hrvatskoj. Hrvatska obrtnička komora trenutno je u pregovorima s teleoperaterima, financijskim te osiguravajućim kućama s ciljem ostvarenja povoljnijih uvjeta poslovanja svojim članovima i u tim područjima.

Kako se prijaviti za popuste u HOK Obrtnik Plus projektu

Projekt funkcionira na način da su pogodnosti koje nude partneri u projektu HOK Obrtnik plus dostupne svim članovima s podmirenim komorskim doprinosom te se ostvaruju izravnim kontaktiranjem željenog partnera. Lista partnera s opisom pogodnosti i kontaktima partnera dostupna je na webu Hrvatske obrtničke komore www.hok.hr. Obrtnik se treba obratiti željenom partneru uz napomenu da želi ostvariti pogodnost u okviru programa HOK Obrtnik plus. Partneri imaju pravo zatražiti OIB obrtnika radi provjere ostvaruje li pravo na popust, odnosno, podmiruje li komorski doprinos. U tu svrhu, implementirano je i javno sučelje u koje partner upisuje OIB te dobiva informaciju ostvaruje li član pravo na pogodnost.

Za ostvarenje suradnje s HEP Opskrbom, pogodnost je moguće zatražiti putem besplatnog telefona 0800 5255 te e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Hrvatske obrtničke komore.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 07:16